Lana Paljušić

 HRVATSKI BOKSAčKI SAVEZ
EP JUNIORI

Hrvatska u Montesilvanu osigurala tri medalje na Europskom juniorskom boksačkom prvenstvu

Sve tri naše djevojke finalne borbe imaju zakazane za nedjelju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. rujan 2022. 21:05

Hrvatska ima čak tri osigurane medalje na Europskom juniorskom boksačkom prvenstvu u talijanskom gradu Montesilvanu. Za čak dvije je "zaslužna" međutim IBA ili Međunarodni boksački savez koji je prije nekoliko dana suspendirao Ukrajinu i tamošnji boksački savez.

Naime, Lana Paljušić iz Kutine (do 54 kg) i Nika Lopac iz Senja (do 80 kg) su za suparnice trebale imati Ukrajinke. Budući da se cijela ukrajinska vrsta povukla s EP, tako su Lana i Nika bez borbe došle već do... polufinala i medalje!. Konkurencija je naime vrlo skromna, pa se već i s jednom pobjedom (a ponekad i bez borbe) može do postolja.

Mariela Šteko (do 63 kg), članica BK Petar Zrinjski iz Zagreba jedina je ušla u ring. U prvoj borbi, a to je odmah već četvrtfinale, Šteko je suvereno svladača Christine Ntzaragian 5-0. Sve tri naše djevojke finalne borbe imaju zakazane za nedjelju. U svakom slučaju, puno bolji dan od prethodnog u kojem su sva trojica naših juniora koji su ulazili u ring izgubili - Bruno Bačac (do 52 kg), Bernard Grgić (do 63 kg) i Josip Grgić (do 66 kg).

Linker
26. travanj 2024 06:59