Dražen Burić sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom

 DUJE KLARIC Cropix
SPREMAN NA SVE

Hrvatski boksački savez ima novog sportskog direktora: ‘Podignut ćemo boks na međunarodnoj sceni‘

Dražen Burić je posljednjih godina redovito angažiran kao trener uz reprezentativne selekcije na međunarodnim natjecanjima
Piše: HinaObjavljeno: 18. rujan 2024. 19:55

Splićanin Dražen Burić (54) novi je sportski direktor svih nacionalnih selekcija Hrvatskog boksačkog saveza, objavio je HBS.

"Za Hrvatsku i hrvatski boks uvijek ću napraviti sve što treba. Biti dio reprezentacije je najveća moguća čast i uvijek je neopisiv ponos nositi trenirku s nacionalnim obilježjima. Punog srca uvijek ću ponosno biti u reprezentaciji i kao pomoćni trener, držati fokusere i zagrijavati boksače, a kao sportski direktor učinit ću sve da napravimo korak više, podignemo hrvatski boks na međunarodnoj sceni na još višu razinu i da nacionalne selekcije budu primjer izvrsnosti i zajedništva. Za Hrvatsku mi ništa nije teško, prihvatio sam funkciju sportskog direktora kao volonter i posvetit ću se tome da sa svim našim izbornicima radimo u zajedničkom interesu kako bi naši kvalitetni boksači mogli postizati vrhunske rezultate u Europi i svijetu”, kazao je novi sportski direktor koji je izabran na sjednici Izvršnog odbora HBS-a u Sesvetama.

Burić je posljednjih godina redovito angažiran kao trener uz reprezentativne selekcije na međunarodnim natjecanjima, a s izbornikom Yousefom Hasanom vodio je reprezentaciju mlađih seniora na Europskom prvenstvu u Poreču (osvojene četiri medalje), kao i na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu seniora U-22 u Budvi s izbornikom Danijelom Vekićem.

Prva velika akcija u kojoj će Burić kao sportski direktor voditi reprezentaciju je Europsko prvenstvo za seniore do 22 godine u Sofiji od 10. – 20. listopada 2024. godine na kojem će Hrvatska nastupiti s deset naših najboljih mladih boksača, državnih prvaka do 22 godine, među kojima su neki već i seniorski prvaci Hrvatske.

Linker
18. rujan 2024 19:56