Marko Milun

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VELIKI TRIJUMF

Hrvatski prvak u polufinalu jakog turnira u susjedstvu, kontrolori nakon drame presudili u njegovu korist

Plasman u polufinale Milunu je uz osiguranu medalju donio i novčanu nagradu od najmanje 5.000 dolara
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. listopad 2023. 15:17

Marko Milun, državni prvak u superteškoj kategoriji (iznad 92 kg), plasirao se s dvije pobjede kao jedini od hrvatskih predstavnika u polufinale elitnog EUBC kupa koji se do nedjelje održava u crnogorskom gradu Budvi

Marko je u četvrtfinalu, u neizvjesnoj borbi svladao Armenca Davita Chaloyana, svjetskog doprvaka iz 2021., dok je prethodno u osmini finala pobijedio i Francuza Djamila Aboudue-Moindzea.

Nakon podijeljene odluke nakon četvrtfinala, automatski se pristupilo ocjenama kontrolora koji su presudili i potvrdili Milunovu pobjedu za konačnih 4:3 i novi veliki trijumf hrvatskog superteškaša! Milun je tako u dva i pol tjedna pobijedio i drugog doprvaka svijeta nakon što je 23. rujna u Monte Carlu deklasirao Kubanca Arzolu Lopeza.

Plasman u polufinale Milunu je uz osiguranu medalju donio i novčanu nagradu od najmanje 5.000 dolara, a za finale će se boriti protiv Austrijanca, Ahmeda Hagaga, prvaka Europe do 22 godine s prvenstva koje je prošle godine održano u našem Poreču. Ahmed Hagag je u četvrtfinalu u Budvi podijeljenom odlukom svladao Rusa Doroničeva. Milunu je to prilika za zvrat Austrijancu koji ga je pobijedio prošle godine na turniru u mađarskom Debrecenu, a ovaj je Austrijanac egipatskog podrijetla prošle godine na Silver Belt turniru u Mariboru svladao i osječkog superteškaša Luku Pratljačića. Polufinalni dvoboj Milun - Hagag je na rasporedu u petak.

U četvrtfinalima su se borila još dvojica Hrvata - Marin Jelačić (do 63.5 kg) i Gabriel Debanić (do 75 kg). Splićanin Jelačić izgubio je jednoglasnom odlukom od Izraelca Ahmada Shtiwija. Podsjetimo, Marin Jelačić je u 1. kolu pobijedio Cipranina Alexandrosa Christodoulua, te su mu nastupi na EUBC kupu bili i najkvalitetniji ispiti na međunarodnoj sceni i korisno iskustvo za EP do 22 godine koje će se za mjesec dana održati upravo u Budvi.

Gabriel Debanić u četvrtfinalu je izgubio jednoglasnom odlukom od iskusnijeg Azerbajdžanca Mirshariffa Kazimzadea. Jelačić i Debanić za plasman u četvrtfinale zaradili su i novčane nagrade od 1.000 dolara. Trojica mladih hrvatskih reprezentativaca zaustavljeni su u prvim borbama na EUBC kupu - Petar Leskur (do 80 kg) od crnogorskog reprezentativca Petra Marčića. Petar Krešimir Knežević (do 71 kg) nesretno je izgubio prekidom u završnici treće runde zbog ozljede u dvoboju u kojem je dotad dominirao protiv Mađara Some Mestera. Konačno, Nikola Horvat (do 57 kg) izgubio je od Moldavca Danila Ocomana.

Linker
11. svibanj 2024 16:42