Gabrijel Veočić i Noa Ježek

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
DEVET VELIČANSTVENIH ZA POREČ

Izbornik Kristijan Hodak odabrao boksače za mlađe seniorsko EP koje počinje u nas za tjedan dana

Europsko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke se održava u Poreču od 11. do 24. ožujka
Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. ožujak 2022. 13:41

Kristijan Hodak, izbornik hrvatske boksačke seniorske reprezentacije objavio je popis hrvatskih boksača za nastup na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke, uzrast do 22 godine, a kojem je naš Poreč domaćin od 11. do 24. ovog mjeseca u Poreču. Budući da je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore U-22 proteklog vikenda u Zadru bilo i kriterijsko za sastav reprezentacije za Poreč, izbornik je odlučio na Europsko prvenstvo prijaviti devet novih državnih prvaka za seniore do 22 godine, a to su:

(do 60kg) Patrik Licul (BK Pula)

(do 63.5 kg) Deni Alagić (BK Metalac Zagreb)

(do 67 kg) Alen Ahmetović (BK Nokaut Nokaut)

(do 71 kg) Noa Ježek (BK Titan Gym Zagreb)

(do 75 kg) Gabrijel Veočić (BK Brod)

(do 80 kg) Petar Leskur (BK Grom Split)

(86 kg) Marko Ramljak (BK Rijeka)

(do 92 kg) Jan Morović (BK Torcida Split)

(iznad 92 kg) Josip Ćorić (BK Joker Split)

"Svi ovi dečki svojim angažmanom i nastupom na Prvenstvu Hrvatske u Zadru pokazali su da zaslužuju mjesto na Europskom prvenstvu do 22 godine u Poreču", istaknuo je između ostalog izbornik Hodak.

"Neki su i više nego ugodno iznenadili onime što su pokazali na državnom prvenstvu i koliko su napredovali. Imamo vrlo kvalitetne dečke koji se mogu nositi s europskom konkurencijom i jedini minus im je, s iznimkom već afirmiranog i dokazanog Gabrijela Veočića iz Slavonskog Broda, nedostatak iskustva i broj jakih mečeva na međunarodnoj sceni. Ne sumnjam da će taj manjak iskustva nadoknaditi srčanošću i motiviranošću što brane hrvatske boje na Europskom prvenstvu u našoj zemlji. Uz malo sreće u ždrijebu, možemo vjerovati u lijepe vijesti iz Poreča. Nikome ne stvaramo pritisak, a normalno je da svi želimo najviše i nadamo se da naši mladići uđu u borbe za medalje."

Linker
26. travanj 2024 12:09