DRAGAN MATIC/CROPIX
ODGOĐENA BORBA KARIJERE

‘Jako sam razočaran, ali osjetio sam Hrgovićevu bol...‘ Javio se Filipov protivnik i otkrio nove planove

Kineski teškaš Zhilei Zhang ekspresno je reagirao na vijest o odgodi velikog meča
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2022. 08:18

Filip Hrgović odlučio se povući iz najveće borbe svoje dosadašnje karijere i njegov meč protiv kineskog teškaša Zhileija Zhanga nećemo gledati ovoga vikenda. Vijest je to koju je još sinoć objavio ugledni boksački portal Boxing Scene.

Prema saznanjima BS-a, najbolji hrvatski boksač otkazao je nastup zbog nedavne smrti svoga oca Pere Hrgovića.

Kako stvari stoje, Zhang i dalje ima namjeru nastupiti na velikoj priredbi koju ovoga vikenda u Las Vegasu predvode Canelo Alvarez i Dmitry Bivol i organizator Matchroom Boxing mu navodno već traži novoga suparnika.

"Iako sam jako razočaran situacijom, osjetio njegovu bol i gubitak. Naime, i ja sam prije nekoliko godina imao tešku borbu odmah nakon što sam ostao bez jednog roditelja. Teško me to pogodilo", započeo je svoju reakciju na vijest kineski teškaš pa na Instagramu dodao:

"Ubio sam se od treninga za ovaj meč i nadam se ću dobiti priliku da ovoga vikenda pokažem svoje vještine i svoju snagu, a onda se nakon toga možemo vratiti nedovršenom poslu."

Podsjetimo, Zhang i Hrgović trebali su se obračunati u meču koji bi donio obveznog izazivača za IBF-ov pojas koji se trenutno nalazi u vlasništvu Ukrajinca Oleksandra Usyka.

Uspiju li slavni promotor Eddie Hearn i njegov Matchroom pronaći zamjenskog suparnika za Zhanga, to neće biti eliminacijski meč jer IBF-ova pravila nalažu da se isti mora prebaciti na novi datum.

image
Zhilei Zhang (Instagram)

Linker
19. travanj 2024 02:07