ADRIAN DENNIS Afp
‘TO SE NEĆE DOGODITI‘

‘Jeste li vi ludi?‘ Nitko ne vjeruje Tysonu Furyju, zbog jedne borbe mnogi očekuju novi preokret

‘Pa kako uopće otići u mirovinu ako vam ponude taj meč‘, samo je jedno od mišljenja
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2022. 11:29

"Ja nisam samo svjetski prvak, ja sam legenda ove igre. To ne možete osporiti, najbolji sam teškaš ikada", izjavio je Tyson Fury nakon što je u subotu pred 94 tisuće gledatelja na Wembleyju nokautirao Dilliana Whytea i obranio naslov WBC-ovog prvaka u teškoj kategoriji.

No, puno više od ove izjave odjeknula je ona u kojoj je najavio kraj karijere.

"Obećao sam svojoj ženi da sam gotov nakon trećeg meča protiv Wildera. Međutim, ponudili su mi borbu na Wembleyju, a to sam dugovao navijačima. Kakav način za povući se. Mislim da je ovo bio moj posljednji nastup", proučio je 'Kralj Cigana'.

Povuče li se Fury, otići će kao neporažen, s titulom i 32 pobjede te jednim neodlučenim ishodom. Naravno, neće Tyson propustiti priliku za zaradom pa je tako već najavio određene ekshibicije poput one s UFC-ovim prvakom Francisom Ngannouom.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Mislim da će ga namamiti na još jedan meč. Nakon šest mjeseci u kući s djecom i sam će se predomisliti. Tyson Fury se NEĆE umiroviti. Ako AJ (Anthony Joshua, op.a.) pobijedi Usyka, to je borba koju ćemo gledati. Osobno ću u tom slučaju pokucati na njegova vrata i reći - 'izlazi iz mirovine, to je borba koju moramo vidjeti'. Dakle, nadamo se da će AJ odraditi svoj dio posla", poruka je Britanca Carla Frocha, bivšeg svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji.

Furyju ne vjeruje ni njegov bivši suparnik Otto Wallin. Švedski teškaš, kao i mnogi, uvjeren je da bi Tysona privukla ideja ujedinjenja svih titula.

"Pred nama je revanš Joshue i Usyka, a ako Furyju ponude pobjednika... Stvarno ga u tom slučaju teško mogu zamisliti u mirovini. Pa kako uopće otići u mirovinu ako vam ponude borbu za ujedinjenje svih pojaseva?"

image
ADRIAN DENNIS Afp

I legendarni Lennox Lewis, nekadašnji kralj teške kategorije, smatra da ćemo 'Kralja Cigana' ponovno gledati u ringu.

"Razumijem to jer je čitav život naporno radio, a ako je pored toga još obećao ženi da više neće boksati... No, osobno smatram da će se vratiti u ring. Ja sam i dalje posljednji koji je ujedinio sve titule, ja sam posljednji kojem je to pošlo za rukom. Stoga, ako to želi - morat će ostati u igri", poručuje Lewis.

Tysonu ne vjeruje čak ni jedan od njegovih promotora - Bob Arum.

"Ma ne, definitivno se neće umiroviti. Jeste li vi ludi? Imamo pregršt vremena da o svemu porazgovaramo", poručio je slavni promotor.

Linker
20. travanj 2024 07:51