OKršaj Lennoxa Lewisa i Vladimira Klička 2003. godinr

 HECTOR MATA/AFP/PROFIMEDIA Hector Mata/Afp/Profimedia
JAVILA SE I LEGENDA

Lennox Lewis: ‘Dajte nam više meč Fury - Usik!‘ Fury: ‘Uzet ću sve pojaseve toj ukrajinskoj propalici‘

‘Hej Fury i Usik! Možemo li konačno navijačima dati apsolutnog svjetskog prvaka?‘, napisao je Lennox.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. kolovoz 2022. 15:38

Bivši neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji Lennox Lewis (omjer pobjeda 41-2) drži da je napokon došlo vrijeme da se odredi neprikosnoveni prvak svijeta u teškoj kategoriji. Lewis, koji se umirovio 2003., bio je posljednji neprikosnoveni svjetski prvak, prvak po svim verzijama.

"Hej Fury i Usik! Možemo li konačno navijačima dati apsolutnog svjetskog prvaka? Prošlo je 19 godina, jako je to puno vremena. Navijači to zaslužuju! Hajde da se odmah borimo!", napisao je na Lewis na Twitteru.

Oleksandr Usik (20-0) je svladavši Anthonyja Joshuu obranio svoje WBA Super, WBO, IBF i IBO naslove u teškoj kategoriji, te osvojio upražnjeni The Ring naslov svjetskog prvaka.

Tyson Fury (32-0) je u borbi 24. travnja na stadionu Wembley u šestoj rundi nokautirao Dilliana Whytea (28-3) i obranio WBC naslov prvaka u teškoj kategoriji.

Fury je pak potvrdio da je spreman za tu borbu ako bude dobro plaćen.

"Gledao sam kako Joshua gubi od Usika po drugi put. Ne odgovara mu. Engleskoj su oduzeti pojasevi. Opet. Ako želite da se pojasevi vrate u njihovu domovinu, pošaljite ciganskog barbara!" Oduzet ću mu sve pojaseve. Baš kao što sam učinio sa zadnjim ukrajinskim klošarom. Ali koštat će puno novca. Morat ćete platiti. Ovoj ukrajinskoj propalici ću oduzeti sve pojaseve."

Linker
25. travanj 2024 02:41