LUIS ROBAYO/AFP/PROFIMEDIA Luis Robayo/Afp/Profimedia
SUDAR U NJEMAČKOJ

Luka Plantić stigao u Hamburg, hrvatski reprezentativac kreće u obranu WBC-ovog srebrnog pojasa

Luka je već jednom branio ovaj naslov, u veljači ove godine protiv Čeha Tomasa Bezvode
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. lipanj 2023. 12:13

Hrvatski boksački reprezentativac, Luka Plantić, brončani s Europskom prvenstvu 2022. u glavnom armenskom gradu Erevanu, doputovao je u Hamburg, gdje će u subotu 3. lipnja braniti srebrni pojas ili WBC International Silver Belt. Naslov koji je osvojio u prosincu prošle godine pobjedom u Solinu nad Armencem Korenom Gevorom.

Luka Plantić u profesionalnoj karijeri ima dosad savršen omjer nakon pet borbi, 5-0. Od tih pet, četiri su bile, prekidom, te je u supersrednjoj kategoriji (do 76 kg) trenutačno na 36. mjestu. Osim pobjede za WBC Silver Belt u Solinu pred kraj prošle godine, Luka je značajnu pobjedu ostvario tehničkim nokautom protiv bivšeg nositelja ovog pojasa, Južnoafrikanca Ryna Liebenberga. Također je bila riječ o borbi u "njegovom" Solinu, ali u rujnu prošle godine. Luka Plantić je naime Zagrepčanin, boksač iz Sesveta, koji se međutim nakon ženidbe preselio u Solin.

Luka je već jednom branio ovaj naslov, u veljači ove godine protiv Čeha Tomasa Bezvode, prekidom u 6. rundi. Sada je našem Luki suparnik u Hamburgu, njemački boksač Yusuf Kanguel (39). Rođen u Duisburgu, profesionalan je 10 godina s omjerom 22-1-5. Od 22 pobjede, 15 ih je završio prekidom. Prošle godine se borio dvaput, oba puta protiv Avnija Yildirima iz Turske. Prvi put je izgubio, a onda u uzvratu slavio tehničkim nokautom u devetoj rundi. Plantićeva borba protiv Kanguela bit će glavni događaj boksačke večeri s 12 profi-borbi na Universum Boxing Nightu u Hamburgu.

U Plantićevu kutu bit će stalni treneri iz BK Salone Tomislav Bašić i Ukrajinac Jaroslav Fidmasterčuk, no u Hamburgu će se boriti i Ukrajinac Dmitro Ribalko, koji zadnje vrijeme živi i trenira u Solinu, a zasad ima dvije pobjede u profesionalnoj karijeri. Suparnik Ribalku, također u supersrednjoj kategoriji, bit će Gruzijac Iago Kiziria.

Linker
22. travanj 2024 03:49