NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
SVJETSKI SPEKTAKL

Meč karijere Filipa Hrgovića! Najbolji hrvatski boksač borit će se protiv apsolutne legende za svjetsku titulu

Vijest je objavio promotor Eddie Hern, gledat ćemo okršaj dva dosad neporažena teškaša!
Piše: SN/Ivan IvandaObjavljeno: 13. studeni 2022. 07:18

Filip Hrgović napokon je dobio priliku karijere, borit će se protiv Oleksandra Usika za naslov prvaka teške kategorije po IBF-u!

Naime, IBF je naredio da sljedeći izazivač Oleksanderu Usyku bude upravo Filip, a to su na svom Twitter profilu potvrdili braća Sauerland i Eddie Hearn. Ne zna se kada bi se meč trebao održati, ali službeno je da je Filip sljedeći izazivač za odličnog Usyka!

"Upravo sam primio pisanu naredbu IBF-a za prvaka Oleksandra Usika, on se u sljedećoj borbi mora boriti protiv izazivača Filipa Hrgovića. Idemo!", objavio je Hearn sjajnu vijest za najboljeg hrvatskog boksača.

image

Oleksandr Usik

NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia

Svoj trenutno posljednji nastup Hrgović je odradio u osmom mjesecu ove godine, a tom prilikom je sudačkom odlukom pobijedio Zhanga Zheilija. Bio je to dosta težak meč za našeg Filipa iz kojeg je ipak izašao kao pobjednik, a sada ima priliku života protiv Oleksandra Usyka.

Spominjao je Hrgovića i Tyson Fury kada je tražio protivnika za povratak u dvanaestom mjesecu, no na kraju se ipak odlučio za Dereka Chisoru tako da je Hrgović ostao ‘‘kratkih rukava‘‘. No, sada ima veliku priliku, a možemo slobodno reći i priliku života jer ga uskoro čeka sjajni Usyk, iako se točan datum još uvijek ne zna.

Usykov menadžer i Furyjev promotor Frank Warren već su u nekoliko navrata govorili kako bi se njih dvojica u ringu trebali susresti u prvom kvartalu 2023., a ukoliko je to istina, pitanje je što će biti s ovim mečom. Borba između Usyka i Furyja bi trebala biti za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, a ukoliko je vjerovati menažerima, ona će se i dogoditi.

Što reći nego sretno Filipu ukoliko do ovog meča uistinu dođe, a bit će to uistinu najveći događaj za hrvatski borilački sport unazad dugo vremena.

Linker
25. travanj 2024 10:42