PATRICK T. FALLON Afp
SKANDAL NA POMOLU

Mike Tyson suočen s novom optužbom za silovanje: ‘Molila sam ga da prestane, skinuo mi je hlače...‘

Žena koja sada želi ostati anonimna na ime odštete traži iznos od pet milijuna dolara.
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. siječanj 2023. 22:04

Mike Tyson optužen je za silovanje žene nakon što su se njih dvoje upoznali u noćnom klubu u Albanyju početkom 1990-ih, prema tužbi podnesenoj ranije ovog mjeseca od neidentificirane tužiteljice koja sada traži 5 milijuna dolara.

Anonimna tužiteljica tvrdi da ju je Tyson silovao u limuzini, što je rezultiralo fizičkim, psihičkim i emocionalnim traumama u godinama nakon toga.

‘‘Ušla sam u Tysonovu limuzinu kako bi pokupili prijateljicu kod njene kuće‘‘, stoji u tužbi koju prenosi DailyMail:

‘‘Tyson me odmah počeo dirati i pokušao me poljubiti. Nekoliko puta sam ga molila da prestane, ali on me nastavio napadati. Zatim mi je skinuo hlače i nasilno me silovao.‘‘

Ženin podnesak ne uključuje točan datum napada osim ‘ranih 1990-ih‘ - otprilike u isto vrijeme kada je natjecateljica izbora za Miss lijepote, Desiree Washington prijavila da ju je Tyson silovao u Indianapolisu. Njezina tužba presuđena je u njenu korist, a Tyson je 10. veljače 1992. osuđen na šet godina zatvora, ali je pušten nakon tri godine služenja kazne.

image

Desiree Washington uslikano 1994. na Rhode Islandu

SHUTTERSTOCK Shutterstock

Žena koja sada tuži višestrukog boksačkog svjetskog prvaka i jednog od najboljih boksača svih vremena, trudi se ostati anonimna jer bi, kako je rekla, ‘‘Objava mojega imena zasigurno bi mi predstavljala opasnost od daljnjeg psihičkog ozljeđivanja, uznemiravanja, ismijavanja ili osobnog osramoćivanja‘‘, piše DailyMail.

image
MIKE NELSON Afp

Također je podijelila svoje emocije koje je, kako tvrdi, pretrpjela zbog navodnog napada:

- Kao rezultat Tysonova silovanja iskusila sam osjećaj krivnje, gubitak samopoštovanja, sram, neugodu, tugu, ljutnju, depresiju, tjeskobu, sklonost nasilju, ovisnost o drogama i alkoholu i zbunjenost.

Linker
22. travanj 2024 19:04