MARIELA šTEKO Mariela šteko
MLAĐESENIORSKA KONKURENCIJA

Mlada nada hrvatskog boksa izborila finale Europskog prvenstva! Na putu do novog zlata stoji joj Poljakinja

Prošle godine već je osvojila naslov prvakinje, ali tada u juniorskoj konkurenciji
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. travanj 2023. 15:58

Mariela Šteko (16), velika mlada nada hrvatskog ženskog boksa, članica BK Petar Zrinski iz Zagreba, borit će se u glavnom armenskom gradu Erevanu za zlato na mlađeseniorskom Europskom prvenstvu. Izvanredan, dosad najveći uspjeh ludo nadarene Hrvatice iz Njemačke, iz Münchena koju je njezin otac, ujedno i trener Mladen Šteko, prije nešto više od godinu dana "prebacio" u Hrvatsku.

Mariela je u polufinalu svladala aktualnu prvakinju Europe, Rumunjku Crinutu Nicole Sebe bodovnom odlukom 4-1.

Mariela će u borbi za zlato i za naslov prvakinje Europe, za suparnicu imati Poljakinju Aleksandru Jankowiak koja je senzacionalno u polufinalu svladala favoritkinju iz Rusije, Dariju Novinskaju! Podsjetimo, Mariela Šteko je prošle godine već osvojila naslov prvakinje Europe, ali tada u juniorskoj konkurenciji. Mariela je tada, u talijanskom Montesilvanu zlato osvojila protiv Turkinje Husne Babbat.

U Erevanu Hrvatska ima tako sigurne dvije medalje. Mariela je u finalu, ali nemojmo smetnuti s uma i da Lovro Pavčec (iznad 92 kg) ima "u džepu" najmanje broncu, ali će se u ponedjeljak, 1. svibnja boriti za ulazak u finale.

Linker
02. svibanj 2024 20:08