Screenshot/instagram
MLAĐESENIORSKO EP

Mladi hrvatski boksač osvojio srebro u superteškoj kategoriji, na putu do finala nanizao ozbiljne suparnike

Neovisno o porazu u finalu, ovo je Lovrin najveći dosadašnji uspjeh u karijeri
Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. svibanj 2023. 21:56

Isti dan (srijeda), samo nekoliko sati nakon Mariele Šteko, još je jedan hrvatski predstavnik na mlađeseniorskom Europskom prvenstvu u boksu, ušao u ring, u finalnu borbu za naslov prvaka Starog kontinenta.

Superteškaš (iznad 92 kg), Lovro Pavčec sučelio se snažnom Rusu Israfilu Islamovu, ali nije uspio u svladavanju suparnika. Rus je slavio jednoglasnom bodovnom odlukom. Prvu je rundu dobio 5-0, drugu 4-1 iako je Islamovu u jednom trenutku sudac u ringu brojao, a nakon dvije dobivene runde bilo je tako jasno da bi pobjeda u finalu bila ostvariva samo kada bi Lovro nokautirao Rusa. Naš mladi boksač, 17-godišnjak iz Velike Gorice ima razoran udarac, "tešku ruku", ali ipak snažna je i ruska brada.

Neovisno porazu u finalu, ovo je Lovrin najveći dosadašnji uspjeh u karijeri. Europsko mlađeseniorsko srebro, nakon prijašnjeg srebra na kadetskom EP i bronce na juniorskom EP.

Lovro je do finala u najtežoj kategoriji mlađih seniora u glavnom gradu Armenije, Erevanu svladao odlične, vrlo snažne suparnike. Prvo čvrstog Rumunja i potom u polufinalu favoriziranog domaćeg Armenca boksajući vrlo teške mečeve u kojima je gubio prvu rundu, a onda silovito okrenuo obje borbe. S dvije medalje i to dva finala, zlatom i srebrom, ovo je vjerojatno i najuspješniji dosadašnji nastup Hrvatske na mlađeseniorskim europskim prvenstvima.

Linker
19. travanj 2024 20:35