Predsjednica Moldavije Maia Sandu

 DANIEL MIHAILESCU/Afp
VRATILI IH PRVIM LETOM

Moldavija zabranila crnogorskim boksačima ulazak u zemlju, tvrde da su dio ruske zavjere i da spremaju puč

Policija je članove Boksačkog kluba Budva zaustavila u zračnoj luci i uzela im dokumente
Piše: HinaObjavljeno: 15. veljača 2023. 14:17

Boksačima iz crnogorskog kluba Budva zabranjen je ulazak u Moldaviju na boksački turnir nakon optužbi da bi saboteri iz Crne Gore, među ostalima, mogli biti dio navodne zavjere za puč u toj zemlji, tvrdi Reuters.

Članovi Boksačkog kluba Budva ispričali su kako ih je policija zaustavila u zračnoj luci u Kišinjevu kasno u utorak, zadržala im dokumente nekoliko sati, a potom im je naređeno da se vrate prvim letom u srijedu, bez objašnjenja zašto.

"Duboko žalimo što je sudjelovanje naših boksača na međunarodnom turniru Pavel Lucheschi završeno prije nego što je počelo", objavio je klub na svojoj Facebook stranici.

Predsjednica Moldavije Maia Sandu izjavila je u ponedjeljak da Rusija planira srušiti njezinu vladu uz pomoć državljana Crne Gore, Bjelorusije i Srbije kako bi spriječila kandidaturu Moldavije za članstvo u Europskoj uniji i iskoristila je u ratu protiv Ukrajine.

Moskva je optužbu nazvala "potpuno neutemeljenom i neutemeljenom", dok su dužnosnici Srbije i Crne Gore također odbacili optužbe i zatražili objašnjenje.

Moldavija je u ponedjeljak zabranila srpskim navijačima da prisustvuju nogometnoj utakmici 16. veljače u Kišinjevu između Šerifa iz Tiraspola i Partizana iz Beograda. Moldavska granična policija priopćila je da je spriječen ulazak zemlju desecima srpskih navijača, iako nitko nije priveden.

Moldavski zračni prostor nakratko je zatvoren u utorak nakon što je uočen mali objekt nalik meteorološkom balonu. Vlasti civilnog zrakoplovstva rekle su u priopćenju da su ukinule ograničenja nakon što su utvrdile da nema prijetnje sigurnosti.

Linker
20. travanj 2024 03:34