Nikolina Ćaćić

 LUIS ROBAYO/AFP/PROFIMEDIA Luis Robayo/Afp/Profimedia
DOPRVAKINJA EUROPE

Najbolja hrvatska boksačica pristupila hrvatskoj vojci i propušta Europsko prvenstvo

‘Odlučili smo odraditi kvalitetne bazne pripreme i spremiti se za sljedeću godinu‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. rujan 2022. 11:50

Najbolja hrvatska boksačica, naša prva olimpijka u ovom sportu i doprvakinja Europe do 22 godine, Nikolina Ćaćić imala je veliku želju koju nam je povjerila prije godinu-dvije. Silno je željela pristupiti Hrvatskoj vojsci. Jednostavno, sviđa joj se i vodi discipliniran život, pa ga je htjela prakticirati i u oružanim snagama. Ono što je željela, sada je i ostvarila. Nikolina je postala hrvatska vojnikinja. Jedino što će to sada za manju posljedicu imati nenastupanje na seniorskom Europskom prvenstvu u Budvi sljedećeg mjeseca (11. - 23. listopada).

- Nikolina se tek nedavno, prije desetak dana vratila treninzima. Nakon povratka s Mediteranskih igara, tijekom ljeta rješavala je zdravstvene probleme, te kasnije bila na obveznoj obuci za vojno osposobljavanje u Požegi. Sad smo počeli pripreme i premalo je vremena da bismo se mogli kvalitetno pripremiti za najjaču konkurenciju na Europskom prvenstvu. Odlučili smo odraditi kvalitetne bazne pripreme i spremiti se za sljedeću godinu u kojoj će glavni prioritet biti olimpijske kvalifikacije za Pariz 2024., te Europsko prvenstvo do 22 godine na kojem ćemo ponovo napasti medalju i naslov prvakinje - veli Nikolinin trener Franjo Kristić.

Nikolina Ćaćić je pak imala poprilično intenzivan prvi dio sezone u kojem je uz domaća prvenstva i Europsko prvenstvo do 22 godine u Poreču, nastupila i na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu (osmina finala) i Mediteranskim igrama u Alžiru (četvrtfinale). Nikolina Ćaćić je kasnije tijekom ljeta prošla je vojnu obuku kao dio 13. naraštaja vrhunskih sportaša u Hrvatskoj vojsci. Temeljnu vojnu obuku u vojarni 123. brigade u Požegi uz Nikolinu prošli su još neki naši reprezentativci i osvajači medalja na europskim natjecanjima - Filip Jurišić (jedrenje), Iva Oberan (judo), Matea Parlov Koštro (atletika), Petrunjela Pavić (judo) i Ana Viktorija Puljiz (judo).

Prije toga Nikolina je operativnim zahvatom "skinula" dioptriju pa i to zahtijeva vrijeme prilagodbe na treninzima i u borbama. Podsjetimo, Nikolina Ćaćić će nastaviti boriti u olimpijskoj kategoriji do 54 kg. U Poreču je primjerice na EP do 22 godine nastupala u kategoriji do 52 kg.

Linker
23. travanj 2024 12:49