NEJA MARKICEVIC/CROPIX
EP U BUDVI

Najveći uspjeh dosadašnje karijere: Sara Beram osigurala medalju, slijedi okršaj sa svjetskom prvakinjom

U polufinalu u petak Beram će se za finale boriti protiv prve favoritkinje natjecanja - svjetske prvakinje
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. listopad 2022. 20:08

"Pala" je, osvojena je i već 8. medalja hrvatskog ženskog boksa u ovoj godini, a ukupno pak 12. hrvatska boksačka medalja u 2022. na različitim europskim i svjetskim prvenstvima.

Naime, u crnogorskom gradu Budvi gdje je u tijeku seniorsko Europsko prvenstvo za boksačice. Sara Beram (27) ušla je u polufinale i osigurala medalju u kategoriji do 63 kg. Koje boje, sjaja, to ćemo doznati u polufinalu koje je na rasporedu u petak. Članica zagrebačkog boksačkog kluba Petar Zrinski, u četvrtfinalu je suvereno, jednoglasnom sudačkom odlukom (5-0) Nizozemku Chelsey Heijnen i plasirala se u polufinale! Podsjetimo, u osmini finala je Sara dominirala i protiv Finkinje Naiimo Bulhan!

Sara je protiv jake, borbene Chelsey Heijnen bila daleko bolja u sve tri runde, nametnula je svoj stil borbe i s poludistance neumoljivo i precizno pogađala Nizozemku, te u prve dvije runde stekla kod svih pet sudaca nedostižnu prednost 20-18! Taktički je potpuno iskontrolirala meč, odlično se kretala i čestim promjenama pravaca i garda zbunjivala čvrstu Nizozemku!

Ovo je Sari, rođenoj Zadranki, koja je u Zagrebu diplomirala na Kineziološkom fakultetu, najveći uspjeh u karijeri. Sara Beram je prije pet godina, 2017. osvojila broncu na Prvenstvu EU, ima i odličje sa Svjetskog kupa nacija, osvajala je velike turnire kao što su Beogradski pobjednik na kojem je trijumfirala prošle i ove godine, a ove 2022. godine osvojila je i Ostrom kup u Mađarskoj. Ipak, odličje na Europskom prvenstvu je njezin najveći, ali i općenito jedan od najvećih uspjeha hrvatskog ženskog boksa dosad.

Sarino polufinale je na rasporedu u petak, 21. ovog mjeseca i to protiv Irkinje Sare Amy Broadhurst, inače svjetske prvakinje u poluvelter kategoriji.

Linker
17. svibanj 2024 05:15