GORAN MEHKEK/CROPIX
AGONIJA TRAJE

Nastavak noćne more za najboljeg hrvatskog boksača! A što je najgore, čini se da tome nema kraja...

Priča je toliko neobična da o njoj više ne pišu samo hrvatski mediji, već i jedan SkySports...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. siječanj 2022. 08:01

Noćna mora najboljeg hrvatskog boksačkog profesionalca u teškoj kategoriji Filipa Hrgovića nastavlja se i u 2022. godini. Štoviše, ne nazire joj se niti kraj.

Hrgovića doista ne želi za suparnika nitko od ozbiljnijih teškaša, popis boraca koji ga izbjegavaju je već impresivan, a u posljednjih mjesec dana su ga odbila već trojica ili četvorica boksača. Teško je više naime i popamtiti popis “sigurnih” suparnika koji su dan, dva kasnije propali.

Priča toliko neobična da o njoj više ne pišu samo hrvatski mediji, već je zapela za oko i britanskoj SkySports TV mreži i njihovoj web stranici.

Naime, početkom prosinca se javio, ali brzo i zašutio Kinez Zhang Zhilei. Potom sve samo što nije bilo dogovoreno glede Kubanca Luisa Ortiza, kojeg su već i najavljivali promotori, braća Sauerland kao “zicer” i “nešto čemu se veselimo”.

Onda je i Ortiz otpao, obrazlažući otkaz ozljedom šake u novogodišnjem meču protiv Charlesa Martina. Nije prošlo puno kada su se spomenuta braća na Twitteru oglasili i ponovo, s tim da te njihove objave sada već zvuče toliko neozbiljno i smiješno kao da se radi o poznatoj komičnoj braći Marx. Dana 4. siječnja su braća Kalle i Niise objavili:

”Mislimo da je Filip Hrgović - Joseph Parker ono što čini boksačke snove”.

image

Tony Victor James Yoka (drugi slijeva), Joe Joyce (lijevo), Filip Hrgović i Ivan Dychko (skroz desno)

YURI CORTEZ Afp

Nisu prošla dva dana, izgleda da je propao i sudar s Novozelanđaninom Josephom Parkerom, svjetskim prvakom po WBO od 2016. do 2018. Naime, Kalle Sauerland, isti onaj koji je dva dana ranije pisao o “dvoboju iz snova”, za SkySports je izjavio kako se i Parker povukao.

- Nismo dobili razlog zašto - rekao je Kalle Sauerland koji zastupa Hrgovića.

- Ne radi se o odbijanju financijskih uvjeta jer nas borci odbijaju prije nego što o tome razgovaramo. Odbijaju priliku boriti se za svjetski naslov. Sve što možemo učiniti je lobirati kod IBF-a da što prije nastavi niz ljestvica ili da Filipa učini izravnim izazivačem svjetskom prvaku Oleksandru Usiku. To je nešto što forsiramo, IBF mora djelovati jer se ovako svi izruguju njihovoj ljestvici. Ljude ne treba rangirati ako nemaju namjeru boksati za naslov.

Joseph Parker ipak ima službeno do petka 7. siječnja pravo odlučiti pristaje li na borbu s Hrgovićem ili ne. Odustane li i službeno Parker, tada su sljedeće opcije Francuz Tony Yoka i Englez Joe Joyce.

Da, postoji i još jedan. Anthony Joshua, ali nakon svih dosadašnjih odbijanja, doista nam se čini nestvarnim, da ne velimo smiješnim da bi jedna mega-zvijezda kakva je Joshua pristao na borbu s Hrgovićem. Filipovoj noćnoj mori - bojimo se - nema kraja.

Linker
20. veljača 2024 02:44