FAYEZ NURELDINE Afp
ZANIMLJIVE BROJKE

Navijači pričaju o ‘pljački‘, bivši boksači tvrde bolji je bio Ngannou, a evo što otkriva statistika

Ngannou je iznenadio sve, pa tako i Furyja, posebice u trećoj rundi kada je ‘Kralja cigana‘ srušio na pod
Piše: SNObjavljeno: 29. listopad 2023. 07:38

Francis Ngannou, bivši UFC prvak, dobro je namučio Tysona Furyja u sinoćnjem boksačkom meču održanom u Rijadu u Saudijskoj Arabiji.

Iako je u svoj prvi profesionalni meč ušao kao veliki autsajder, Ngannou je iznenadio sve, pa tako i Furyja, posebice u trećoj rundi kada je ‘Kralja cigana‘ srušio na pod. Ipak, u nastavku meča Fury je uspio doći do pobjede nakon deset rundi odlukom sudaca.

Zanimljivo je kako su mnogi na društvenim mrežama nakon borbe okarakterizirali ovakav ishod i sudačku odluku kao ‘pljačku‘. Da je Ngannou trebao pobijediti napisali su i nek bivši boksač poput Carla Framptona i Chrisa Eubanka Juniora, a statistika nakon meča otkrila je pravo stanje stvari.

Prema Compuboxu, Fury je tijekom borbe zadao više udaraca od Ngannoua, metu je pogodio 71 od 223 pokušaja, dok je Fury pogodio 59 od svojeg 231 pokušaja. Također, Fury je zadao više udaraca suparniku od 6 od ukupno 10 rundi, dok je Ngannou bio aktivniji i bolji borac u trećoj, četvrtoj i osmoj rundi. Sedma je bila izjednačena.

Iako je Fury ukupno zadao više udaraca od Ngannoua, njegov je suparnik zadao više jakih udaraca u omjeru 37-32.

Linker
10. svibanj 2024 13:21