Marija Malenica

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SVJETSKO PRVENSTVO

Ni najiskusnija Hrvatica nije uspjela do osmine finala: Kraj za Mariju Malenicu, ostao naš najjači adut

Doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić će se u osmini finala kategorije do 52 kg boriti u nedjelju
Piše: HinaObjavljeno: 12. svibanj 2022. 21:32

Najiskusnija hrvatska reprezentativka Splićanka Marija Malenica (33) nije se uspjela plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva boksačica u Istanbulu.

U meču 16-ine finala lake kategorije do 60 kg bolja je bila Amerikanka Rashida Shakilya Ellis koja je slavila jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde.

Marija je od prve minute pokušala nametnuti inicijativu i pritisnuti američku boksačicu, no kvalitetna olimpijka SAD-a iz Tokija koja je već osvojila i svjetsku medalju, bila je prebrza, odlično se kretala i pogađala u raznovrsnim serijama udaraca iz kontri, tako da je Malenica u sve tri runde bezuspješno lovila hitru Amerikanku po ringu i svaki Marijin promašaj i krivi korak kažnjavala munjevitim kombinacijama.

Odlična Amerikanka imala je nedostižnu prednost nakon dvije runde koju je potvrdila i u završnoj.

Srčana pitbullovka Marija Malenica naletjela je na prekvalitetnu i prespremnu suparnicu protiv koje uz sve pokušaje nije uspjela nametnuti svoj stil otvorene, žestoke borbe s puno razmjena.

Marija Malenica tako se oprostila od nastupa na Svjetskom prvenstvu u 16-ini finala, kao i dan ranije Sara Beram (63 kg) i Dea Bolanča (57 kg) koje su također u krajnje nepovoljnom ždrijebu imale nepremostive i prezahtjevne suparnice već u prvoj borbi.

Ostala nam je najjači adut, .doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić koja će se u osmini finala kategorije do 52 kg boriti u nedjelju, 15. svibnja

Linker
28. studeni 2022 21:54