LUIS ROBAYO/AFP/PROFIMEDIA Luis Robayo/Afp/Profimedia
VELIKI USPJEH

Nikolina Ćaćić osigurala medalju u Budvi. Talijanka je bila nemoćna u sve tri runde

Istu je suparnicu bila pobijedila 2021. godine u Splitu u međudržavnom srazu Hrvatska - Italija
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. studeni 2023. 17:36

Novi velik uspjeh naše najbolje boksačice, Nikoline Ćaćić, prošlogodišnje doprvakinje Europe do 22 godine. (tada u kategoriji do 52 kg).

Sada je u Crnoj Gori, Budvi preciznije (finala će biti u nedjelju u Podgorici), osigurala medalju i na još jednom Europskom prvenstvu, uzrast do 22 ljeta.

Nikolina je naime u četvrtfinalu u četvrtak slavila nad aktualnom prvakinjom Europe do 57 kg, Talijankom Sharon Prisco i izborila polufinale, najmanje broncu i opet minimalno, 2.000 dolara.

Nikolina Ćaćić se na veličanstven način vratila na najveću scenu nakon što je praktički cijelu godinu morala pauzirati zbog ozljede leđa i vrata što ju je mjesecima udaljilo od ringa i bilo kakvih boksačkih treninga!

Naša prvakinja je dobila sve tri runde (4-1, 4-1, 5-0)! To sve govori o nadmoći, snazi i umijeću pokazanom među konopcima. Inače, Nikolina Ćačić je istu suparnicu bila pobijedila 2021. godine u Splitu u međudržavnom srazu Hrvatska - Italija.

Nikolina će se boriti u polufinalu, u petak, 17. ovog mjeseca protiv Poljakinje Julije Szeremete koja je jednoglasno svladala suparnicu iz Finske.

Međutim, uzbudjiv nas čeka četgvrtak u Budvi, Tada će se naime čak četvorica Hrvata boriti u četvrtfinalu, dakle za medalju - Marin Jelačić (do 63,5 kg); Fabijan Tomkić (do 67 kg); Petar Krešimir Knežević (do 71 kg) i Petar Leskur (do 86 kg).

Linker
15. svibanj 2024 08:38