Nikolina Ćaćić

 LUIS ROBAYO/AFP/PROFIMEDIA
POHOD NA PARIZ

Određene boksačke vrste za olimpijske kvalifikacije: Veočić i Kristić odabrali putnike za turnir u Italiji

Kvalifikacije u Busto Arsiziju je pretposljednja prilika za dohvatiti Olimpijske igre u Parizu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. siječanj 2024. 23:12

Pero Veočić, izbornik hrvatske muške seniorske boksačke reprezentacije, kao i kolega mu za žensku vrstu, Franjo Kristić, odredili su naše borce i borkinje za prvi svjetski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu. Ovaj će se turnir održati u Busto Arsiziju u Italiji, od 29. veljače do 11. ožujka, a po olimpijsku vizu idu:

ŽENE

(do 57 kg) Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)

(do 60 kg) Sara Beram (Petar Zrinski Zagreb)

MUŠKI

(do 63,5 kg) Marin Jelačić (Pauk Split)

(do 71 kg) Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar)

(do 92 kg) Marko Čalić (Pula)

(iznad 92 kg) Luka Pratljačić (Osijek)

Hrvatsku reprezentaciju u Busto Arsiziju vodit će izbornici Pero Veočić i Franjo Kristić uz trenere Mateja Matkovića, Marija Preskara i Damira Stručića.

Dosad je od hrvatskih boksača, Pariz izborio samo Brođanin Gabrijel Veočić u poluteškoj kategoriji, a temeljem srebrne medalje s prošlogodišnjih Europskih igara u poljskom Krakowu. Sada će u Italiji za izboriti mjesto na olimpijskom turniru u Parizu, muškarci trebati minimalno izboriti polufinale. Djevojkama će biti još teže. Nikolina Ćaćić mora u svojoj kategoriji ući u finale, dok Sara Beram mora u svojoj kategoriji biti najmanje brončana.

Kvalifikacije u Busto Arsiziju je pretposljednja prilika za dohvatiti Olimpijske igre u Parizu. Nakon Italije predstoji još samo završni ili 2. svjetski kvalifikacijski turnir u glavnom tajlandskom gradu, Bangkoku od 23. svibnja do 3. lipnja. (dba)

Linker
01. svibanj 2024 02:42