Tyson Fury

 Ben Stansall/AFP/Profimedia
BOŽIĆNI SPEKTAKL

Ogroman preokret u boksu: pao dogovor za meč stoljeća, evo kako će se to odraziti na Hrgovića

Tyson Fury i Oleksandr Usik ipak će se boriti, u igri su dvije opcije: 23. prosinca ili početak 2024.
Piše: Fightsite.hrObjavljeno: 29. rujan 2023. 17:57

Početkom godine su sve oči fanova boksa bile uperene u Tysona Furyja i Oleksandra Usika, odnosno u meč za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Dobili bismo tako prvog apsolutnog prvaka nakon više od 20 godina i Lennoxa Lewisa, što je ogromna stvar te takav interes fanova ni ne čudi, piše Fightsite.

Nakon neslavnih prepucavanji preko medija, pregovori su propali, tako da se Usik okrenuo obaveznim izazivačima i nedavno porazio Daniela Duboisa, dok Fury idućega mjeseca nastupa protiv Francisa Ngannoua.

Međutim, danas je izgleda došlo do ogromnog preokreta. Michael Benson, inače vrlo relevantan izvor za vijesti iz svijeta boksa je na Twitteru objavio kako su Fury i Usik potpisali ugovor, a kao datum meča je naveo dvije moguće opcije: 23. prosinca ili siječanj 2024.

Benson je čovjek koji vrlo rijetko griješi i ne objavljuje neprovjerene informacije, tako da bi vijest uistinu mogla predstavljati nešto ozbiljno. Ako je ugovor doista potpisan, to znači da su svi uvjeti dogovoreni i da Fury više nema čime ucjenjivati Usika, kao što je to bio slučaj ranije ove godine.

Ovo je meč koji svi želimo gledati, odnosno meč koji nosi pravu sportsku vrijednost. Sjetimo se samo i Filipa Hrgovića koji je obavezni izazivač prema IBF-u, a čvrsto je rekao da od svog napada na titulu neće odustati. Možda će sada pričekati rasplet između njih dvojice, te nakon toga napasti titulu. No treba računati i na revanš.

Frank Warren, Furyjev promotor, također je službeno potvrdio ovu vijest:

Linker
04. svibanj 2024 15:01