FAYEZ NURELDINE Afp
BOKSAČKI SPEKTAKL

Pop zvijezda se kladila protiv mlađeg Furyja pa izgubila 400 tisuća dolara: ‘Brate, zašto si mi ovo napravio?‘

Meč koji se dva puta odgađao napokon je održan u Saudijskoj Arabiji
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 27. veljača 2023. 08:45

Nakon što je njihova borba dva puta odgođena, Jake Paul i Tommy Fury napokon su uspjeli odraditi svoj međusobni obračun koji se održao u Saudijskoj Arabiji. Podijeljenom sudačkom odlukom Fury je porazio Jakea Paula kojem je to prvi poraz u karijeri. Polubratu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja, Tommyju trebalo je osam rundi da porazi Jakea.

- U posljednje dvije godine ovo je sve što mi je uništilo život - rekao je emotivni Fury, koji je sada pobijedio u svih devet svojih profesionalnih mečeva, za BT Sport koji je posvetio borbu svojoj novorođenoj kćerkici Bambi, Fury pa dodao:

- Ovo je moj prvi glavni turnir, postat ću veći i bolji i ako on želi revanš, izvest ćemo ga.

Paul, koji je prvi put izgubio u svojoj sedmoj profesionalnoj borbi - rekao je.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

- Svaka čast Tommyju, pobijedio je. Nemojte me suditi po pobjedama, sudite mi po gubicima.

Međutim, još je netko izašao poražen. Popularni kanadski reper Drake izgubio 400 tisuća dolara u bitcoinu. Kladio se da će Youtube zvijezda Jake, pobijediti nokautom te je potencijalno mogao zaraditi 1.5 milijuna dolara u bitcoinima.

- Ovo je Drakeova krivnja - rekao je Paul sarkastičnim tonom nakon što je čuo za okladu na press konferenciji nakon borbe.

- Drake, brate, zašto si mi ovo napravio? - nastavio je 26-godišnjak rodom iz Clevelanda.

Paul se zatim nastavio ispričavati što je iznevjerio repera.

- Ja sam kriv. Njemu 400.000 dolara nije ništa. Prije je osvojio puno više novca kladeći se na mene. Vjerojatno je sada na pozitivnoj nuli po okladama na mene - zaključio je.

U pitanju je prokletstvo?

Drake, čija se neto vrijednost procjenjuje na 260 milijuna dolara, rijetko ima sreće u okladama. Prema Daily Mailu, reper je osvojio samo jednu od svojih sedam Super Bowl oklada. Ipak, ono što ga još više karakterizira u sportu jest njegovo prokletstvo. O čemu se radi?

image

Drake i Ivana Knoll

Drakeova kletva‘ je internetska senzacija koja nastaje kada sportski tim ili sportaš ima loš rezultat u sljedećoj utakmici nakon interakcije s kanadskim reperom Drakeom. To obično uključuje Drakea koji pozira za sliku pored dotičnih ljudi.

Jedan od najranijih primjera dogodio se u ožujku 2019., kada je Paul Pogba snimljen uz glazbenika. Samo četiri dana kasnije, Manchester United je ispao iz FA Cupa od Wolvesa.

Layvin Kurzawa iz Paris Saint-Germaina pozirao je uz Drakea prije nego što je njegova momčad poražena s 5:1 od Lillea, što je bio najteži prvenstveni poraz kluba u 19 godina. Prokletstvo nije ograničeno samo na nogomet - UFC borac Conor McGregor izgubio je od Khabiba Nurmagomedova nakon što je viđen s Drakeom večer prije meča.

Epidemija ‘Drakeove kletve‘ usporila je posljednjih godina. Alphonso Davies i Bayern nisu bili pogođeni nakon interakcije u listopadu 2021., dok je Tyson Fury također odbacio prokletstvo pobijedivši Deontaya Wildera nakon što je dobio Drakeovu podršku. Kanađanin je također podržao Argentinu da pobijedi Francusku na Svjetskom prvenstvu 2022., dao je milijun dolara na Južnoamerikance da trijumfiraju u regularnom vremenu. Gaučosi na kraju jesu osvojili naslov, ali tek nakon jedanaesteraca.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Ne pamtim da se ovo ikada dogodilo Hajduku u derbiju. Dva su velika problema bila jasno vidljiva‘. Tim riječima je Ilija Lončarević počeo analizu onoga što se događalo u nedjelju na Maksimiru u dvoboju između Dinama i Hajduka. Ostatak analize te utakmice, ali i svega onoga što se događalo u 23. kolu SuperSport HNL pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Linker
20. travanj 2024 10:03