Boksačke rukavice, ilustracija

 Bulat Silvia/Alamy/Alamy/Profimedia
PRUŽA MU SE STRUČNA POMOĆ

Potresna ispovijest boksača čiji je suparnik preminuo nakon meča: ‘Ne mogu više sve to izdržati. Ubit ću se‘

Siphesihle Mntungwa se jako teško nosi sa svime što se događalo u proteklih 10-ak dana
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2022. 21:07

Svijet je prošloga tjedna potresla vijest da je južnoafrički boksač Simiso Buthelezi preminuo s 24 godine nakon kome u kojoj je završio nakon što mu je pozlilo tijekom borbe za WBF-ov naslov prvaka lake kategorije. Buthelezi se borio protiv Siphesihlea Mntungwe, a u jednom trenutku meča je počeo dezorijentirano zamahivati u prazno pa je nakon meča hitno prebačen u bolnicu.

Liječnici su se borili za njegov život, ali nisu ga uspjeli spasiti. Nakon što je potvrđeno da je preminuo, krenuo je pravi pakao za njegovog suparnika. Siphesihle Mntungwa je otrkio kako mu stižu prijeteće poruke s kojima se jako teško nosi.

"Primio sam jako puno kritika i uvreda na društvenim mrežama kada je Simiso završio u bolnici, a sve je otišlo na višu razinu kada je preminuo. Ne mogu to više trpjeti. Preostaje mi samo jedno... Ubit ću se", rekao je Siphesihle u potresnoj ispovijesti pa dodao:

"Nisam ga ja ubio. Borili smo se u boksačkom meču, ali ne na život ili smrt. Sve što sam želio je bilo osvojiti naslov koji bi mogao promijeniti život meni i obitelji."

Mntungwin trener Mmeli Mkhize je rekao kako je pritisak bio toliko velik da boksač nije mogao otići ni na sprovod preminulog suparnika i izraziti njegovoj obitelji sućut. Za svojeg je boksača Mkhize zatražio i stručnu pomoć kako bi mu pomogao da izađe iz depresije i prestane pomišljati na samoubojstvo.

Južnoafrički boksački savez provodi istragu o meču. Trener preminulog Buthelezija je rekao da je njegov boksač prije meča bio zdrav, a nakon meča je dao naslutiti što bi mogao biti uzrok smrti.

"Liječnici kažu da bi mogao imati ugrušak na mozgu uzrokovan udarcem u glavu, ali nisam vidio da je primio ozbiljne udarce tijekom borbe. Mislim da je postojalo nešto zlokobno. Nikad ništa slično nisam vidio", otkrio je trener preminulog boksača.

Linker
06. travanj 2024 23:05