GORAN MEHKEK Cropix
PRED DOMAĆIM NAVIJAČIMA

Povijesni uspjeh u Zagrebu: Najbolja hrvatska boksačica treći put na krovu svijeta!

Na stolu su bila dva pojasa: WBC i privremeni WBA pojas u velter kategoriji do 67 kilograma
Piše: SNObjavljeno: 20. travanj 2024. 23:19

U lijepo ispunjenom Košarkaškom centru Dražen Petrović, Ivana Habazin (23-5) je odlukom sudaca svladala Kingu Magyar (14-5) i po treći puta u karijeri postala svjetska prvakinja. Na stolu su bila dva pojasa: WBC i WBA (privremeni) u velter kategoriji do 67 kilograma. Borba je imala deset rundi po dvije minute.

Hrvatska boksačica se odmah nametnula i zauzela sredinu ringa. U prve dvije rundi Habazin je bila osjetno bolja i sigurno ih odvela na svoju stranu.

Treća runda protekla je s upozorenjima glavnog suca, koji je govorio Magyar da ne spušta glavu u klinču. U nešto bližoj rundi, Habazin je ostavila bolji dojam zadnjim direktom sa samog kraja. U četvrtoj dionici borkinje su sve više počele ulaziti u otvorene izmjene u kojima je bolje prolazila hrvatska boksačica.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Sredinom pete runde, Ivana baca odličan lijevi kroše koji je odsjeo na glavi Magyar. Hrvatica je bila nešto manje aktivna, ali su zato udarci bili najkonkretniji i najopasniji baš u toj petoj rundi. Magyar je u šestoj rundi odradila svoje najbolje dvije minute. Odličnim zadnjim direktom te boljim tempom je uzela rundu.

Kako je vrijeme odmicalo Magyar je fizički padala što je olakšalo situaciju za hrvatsku predstavnicu. U iduće dvije runde Habazin je discipliniranim boksom bila bolja od suparnice. U nastavku je umor pogodio obje boksačice koje su sve teže disale.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Tako smo u posljednje dvije runde gledali najlošiji dio meča, ali je Habazin svojim iskustvom i njih odvela na svoju stranu. Odluka o pobjednici meča tako je došla nakon odluke sudaca.

Oni su samo potvrdili ono što smo gledali kroz deset rundi. Jednoglasnom odlukom Ivana Habazin je svladala Kingu Magyar.

Ivana je dosad dva puta bila svjetska prvakinja. 2014. godine po IBF-u, te četiri godine kasnije pod "kapom" IBO. Sada je to uspjela i u najprestižnijim boksačkim federacijama.

Linker
20. travanj 2024 23:46