Luka Plantić

 LUIS ROBAYO/AFP/PROFIMEDIA Luis Robayo/Afp/Profimedia
POLOVIČAN UČINAK ZA HRVATE

Preokret i pobjeda Luka Plantića za četvrtfinale Europskog prvenstva, ispao Petar Cetinić

U Armeniji je s po jednom pobjedom odnosno porazom za Hrvate, počelo seniorsko Europsko prvenstvo
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. svibanj 2022. 18:37

Polovičan dan glede uspješnosti za Hrvate u Erevanu, glavnom i najvećem gradu Armenije gdje je počelo Europsko seniorsko prvenstvo u boksu.

Luka Plantić je velikim preokretom pobijedio svojeg suparnika, te ušao u četvrtfinale, dok je Riječanin Petar Cetinić ispao već u prvoj borbi. Olimpijac Luka Plantić u poluteškoj kategoriji do 81 kg slavio je nad Gruzijcem Georgijem Gutsaeovom, podijeljenom odlukom sudaca 3:2. Prve dvije runde dobio je Gruzijac (3-2), da bi Luka potom u trećoj pojačao tempo, krenuo na sve ili ništa.

Boks kakav voli i što i jest njegov stil. Luka Plantić je krenuo iz sve snage, imao više energije, češće su mu prolazile kombinacije u već istrošenog Gutsaeva i preokretom, potpuno zasluženo se plasirao među osam najboljih na Europskom prvenstvu.

U četvrtfinalu, u borbi za medalju Luka će se boriti protiv domaćeg favorita, Armenca Hakobjana koji je nošen bučnom publikom pobijedio s uvjerljivih 5:0 predstavnika Moldavije. Četvrtfinale je na rasporedu u petak poslijepodne.

Riječanin Petar Cetinić (22), najmlađi hrvatski reprezentativac na EP u Erevanu, izgubio je u prvom kolu i to jednoglasnom odlukom sudaca od Mađara Istvana Gerszenyija.

Linker
20. travanj 2024 14:07