TOMISLAV KRISTO/CROPIX
STIGLA JE POTVRDA

Prvi put od osamostaljenja Hrvatska će biti domaćin nekog svjetskog boksačkog prvenstva

Točan termin odredit će se kalendarom IBA-e, ali zna se da će se natjecanje održati u studenome 2024.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. ožujak 2023. 14:25

Hrvatska je dobila domaćinstvo Svjetskog prvenstva za mlađe seniore i seniorke, sljedeće 2024. godine. Potvrda je to sa sastanka Izvršnog odbora Međunarodne boksačke organizacije (IBA) koji je održan u subotu u glavnom indijskom gradu New Delhiju gdje se kraju privodi Svjetsko seniorsko prvenstvo za boksačice.

Ovo je prvi put od osamostaljenja Hrvatske da će naša domovina biti domaćinom nekog svjetskog boksačkog prvenstva, a na natjecanju se očekuje inače dolazak oko 1.200 boksačica i boksača. Točan termin Svjetskog prvenstva za mlađe seniore i seniorke odredit će se kalendarom IBA-e, ali zna se da će se natjecanje održati u studenome navedene 2024. godine. Na Hrvatskom boksačkom savezu je tijekom ove godine utvrditi grad domaćina Svjetskog prvenstva najboljih mladih boksačica i boksača svijeta sljedeće godine. Ovo je nedvojbeno i veliki međunarodni uspjeh Hrvatskog boksačkog saveza jer Hrvatska je i prije godinu dana, u Poreču bila domaćin Europskog prvenstva za seniore i seniorke do 22 godine, a koje je okupilo više od 600 sudionika.

U posljednjem desetljeću od najvećih događaja Hrvatski boksački savez bio je domaćin Europskog juniorskog prvenstva 2014. godine, Europskog kadetskog prvenstva 2016., Svjetske boksačke lige 2018. i te spomenutog EP u Poreču 2022., uz dakako redovito održavanje elitnog Grand Prix turnira u Zagrebu od 2019. godine na ovamo.

Linker
27. travanj 2024 02:21