Sara Beram

 Screenshot (instagram, Sara Kos)
BOKS

Sara Beram se u Zagreb vraća s europskom broncom, impresivna Irkinja nadmoćno prošla u finale

Naša boksačica nije uspjela proći polufinale seniorskog EP u Budvi, ali vraća se u Zagreb s medaljom
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. listopad 2022. 17:15

Sara Beram nije uspjela svladati svjetsku prvakinju u polufinalu seniorskog Europskog prvenstva u crnogorskom gradu Budvi. Bolja od nje je u poluzavršnici kategorije do 63 kg bila njezina imenjakinja, Sara Amy Broadhurst iz Sjeverne Irske. Aktualna svjetska prvakinja slavila je uvjerljivo u sve tri runde odnosno jednoglasnom sudačkom odlukom.

Sjevernoirska Sara je i inače favoritkinja u ovoj kategoriji, a izrazitu je nadmoć pokazala i protiv naše prvakinje. Sara Beram je pružila maksimum, srčano ušla u dvoboj, borila se do kraja, napadala i ulazile u snažne razmjene, ali snažna i tehnički sjajna Irkinja bi u svakoj rundi pronašla prostor i brzinu za koji udarac više što joj je donijelo nedostižnu prednost. Inače, od iste je suparnice naša Beram izgubila i u svibnju ove godine u Istanbulu, tada na Svjetskom prvenstvu. Tada je uostalom Irkinja i osvojila svjetsko zlato.

Ipak, i bronca na Europskom prvenstvu je nedvojbeno vrlo, vrlo dobar rezultat za Saru Beram, njezin štoviše dosad najjači rezultat, te rekordna 8. medalja hrvatskog ženskog boksa ove godine na europskim i svjetskim prvenstvima.

Linker
17. svibanj 2024 06:43