Mariela Šteko

 MARIELA šTEKO Mariela šteko
TEK JOJ JE 16 GODINA

Sjajan ulazak u godinu europske juniorske prvakinje - osvojena zlatna medalja u seniorskoj konkurenciji

Ovo joj je bio prvi put da je boksala u starijoj konkurenciji mlađih seniorki.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. siječanj 2023. 14:26

Europska juniorska prvakinja Mariela Šteko pobjednički je startala u novu 2023. godinu. Na tradicionalnom 26. turniru "Viking Box Cup" u Norressundbyju u Danskoj osvojila je novu zlatnu medalju u konkurenciji 200 mladih boksačica i boksača iz 10 država, a 16-ogodišnja Mariela prvi put je boksala u starijoj konkurenciji mlađih seniorki!

U finalu do 63 kg borila se s prvakinjom Danske, Teresom Grenzwürker, te pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca, 5-0. Marielina mlađa sestra Valerija Šteko, brončana na Europskom kadetskom prvenstvu 2022., također se trebala boriti na istom turniru, no suparnica je morala otkazati meč zbog nevremena u Danskoj i poteškoća u dolasku. Valeria je ipak odradila odlične kvalitetne sparinge sa starijim suparnicama, prvakinjama Danske.

Otac i trener Mladen Šteko više je nego zadovoljan prvim ovogodišnjim nastupima svojih kćeri u Danskoj, pogotovo jer je Mariela pokazala da se odlično snašla u konkurenciji mlađih seniorki. Sestre Šteko sljedećeg vikenda borit će se na ženskom Kupu nacija u vojvođanskom gradu Somboru, gdje će nastupiti i brončana s Europskog prvenstva juniorki Lana Paljušić iz borilačke škole Šteko München, koja će od ove godine također nastupati za BK Petar Zrinski iz Zagreba, baš kao i Mariela i Valeria.

Linker
19. travanj 2024 20:39