TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
BOKS

Sjajne vijesti iz Mađarske, aktualni hrvatski prvak osvojio broncu na jednom od najuglednijih turnira

Prvak Hrvatske u teškoj kategoriji osvojio medalju na Memorijalu Bocskai u Debrecenu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. veljača 2023. 16:29

Aktualni državni prvak u teškoj kategoriji, Marko Pratljačić (28, BK Osijek) osvojio je brončanu medalju na 67. po redu Memorijalu Bocskai u mađarskom gradu Debrecenu, jednom od najuglednijih i najjačih turnira olimpijskog boksa u Europi.

Marko Pratljačić je naime izgubio jednoglasnom odlukom sudaca u polufinalu od Kazahstanca Albeka Oralbaja, inače i najvećeg favorita ove kategorije u Debrecenu. Za Marka Pratljačića je to bila treća borba u isto toliko uzastopnih dana, što je u kombinaciji sa snažnim i iskusnijim suparnikom bilo ipak mrvicu previše. Oralbaj, nešto niži i manjeg raspona ruku od našeg prvaka, vješto je izbjegavao većinu Markovih napada, da bi potom slijedile silovite kontre, udarci u serijama Kazahstanca.

Podsjetimo, Marko Pratljačić je do polufinala slavio, i to uvjerljivo, protiv predstavnika Azerbajdžana i Ukrajine koji su obojica slovili kao favoriti uoči sraza s hrvatskim prvakom. Marko je ujedno bio i posljednji naš borac na turniru koji se održava na krajnjem istoku Mađarske, tik do mađarsko-rumunjske granice.

Linker
10. svibanj 2024 22:56