Antonio Grabić

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
BOKS

Sjajne vijesti iz Sofije: Hrvatski reprezentativac Antonio Grabić osigurao novu europsku medalju

Antonio će se u polufinalu boriti već u četvrtak, protiv prvaka Francuske, sjajnog Cesara Yojerlina
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. listopad 2024. 17:28

Hrvatski boksački reprezentativac, član BK Leonardo iz zagrebačke Dubrave, Antonio Grabić (21) osvojio je novu europsku medalju! Nakon odličja s EP-a mlađih kategorija osigurao je i prvu veliku seniorsku medalju na EP-u za seniore do 22 godine u Sofiji! To je inače već 13. ovogodišnja medalja hrvatskog boksa na europskim prvenstvima mlađoh uzrasta.

Grabić je u četvrtfinalu EP-a u poluteškoj kategoriji do 80 kg ostvario treću uzastopnu pobjedu u Sofiji i u borbi za odličje suvereno pobijedio Izraelca Daniela Iljušonoka jednoglasnom odlukom sudaca, 5-0 (po rundama 4-1, 4-1 i 4-1). Podsjetimo, Grabić je prethodno u glavnom bugarskom gradu jednoglasno već pobijedio suparnike iz Austrije i Irske.

Antonio će se u polufinalu boriti već u četvrtak, 17. ovog mjeseca, protiv prvaka Francuske, sjajnog Cesara Yojerlina (20) koji je u četvrtfinalu isto tako uvjerljivo, jednoglasnom odlukom u tri runde svladao suparnika iz Moldavije. Francuz Yojerlin ove je godine osvojio već i broncu na seniorskom Europskom prvenstvu u Beogradu, a u polufinalu ga je tada pobijedio jednoglasnom odlukom naš prvak Europe, Gabrijel Veočić. Cesar Yojerlin dosad je na EP-u u Sofiji svladao predstavnike Škotske, Grčke i Moldavije.

Linker
16. listopad 2024 17:29