Oleksandr Usik

 MUSTAFA CIFTCI Anadolu Agency Via Afp
ODGOVORIO I KRITIČARIMA

Slavni ukrajinski sportaš poslao poruku Putinu i Rusima: ‘Ne kopajte nam svima jame, zaustavite ovaj rat‘

Prvak svijeta u teškoj kategoriji Oleksandr Usik poručio je kako nije napustio svoju zemlju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. veljača 2022. 11:24

Boksački prvak svijeta u teškoj kategoriji Oleksandr Usik našao se na udaru kritika jer su ga mnogi optužili da da je napustio rodnu Ukrajinu. Usik je najprije poslao poruku ruskom narodu i Vladimiru Putinu, a onda se osvrnuo i na kritike.

"Apeliram na ruski narod, ako smatrate da smo bratski pravoslavni narod, ne dopuštajte ruskoj vojsci, svojoj djeci, dolazak u našu zemlju. Ne kopajte nam svima jame. Prestanite s napadima", poručio je Usik u videu koji je objavio na društvenim mrežama pa se obratio najodgovornijem za krvoproliće:

"Apeliram i na predsjednika Vladimira Putina, zaustavi ovaj rat! Nemoj nam davati ultimatume i ne postavljaj svoje uvjete. Samo sjednite za pregovarački stol. Moramo razgovarati i prekinuti sve ovo. Naša djeca, naše majke, bake, obični ljuid se kriju u podrumima. Mi smo na našoj zemlji i ponašamo se kako moramo. Branimo se. Zaustavite ovo! Zaustavite ovaj rat!", jasno je poručio boksač.

Ukrajinac bi u svibnju ili lipnju trebao imati uzvratni meč protiv Anthonyja Joshue, ali osim tog meča, upitno je i gdje će za njega trenirati. U Kijevu i Ukrajini nema uvjete za trening, a na snazi je i odredba da svi muškarci između 18 i 60 godina moraju ostati u zemlji i biti spremni na njenu obranu.

Iako je Usik trenutno u Ukrajini, brojne dezinformacije su tvrdile da je napustio zemlju što su mu mnogi zamjerili. Sada se boksač osvrnuo i na te kritike.

"Neki su pisali da sam pobjegao, ali to nije istina. Bio sam odsutan zbog posla, ali sam se sada vratio. Kod kuće sam. Prijatelji, moramo biti ujedinjeni u ovom teškom trenutku. Jako sam emotivan zbog svoje države i svojeg naroda. Svi zajedno trebamo raditi na tome da okončamo ovaj rat", zaključio je Usik.

Linker
25. travanj 2024 14:01