FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Frank Hoermann/sven Simon/imago Sportfotodienst/profimedia
ODLAZAK ‘TIGRICE‘

Šok u Njemačkoj, iznenada preminula velika prvakinja: ‘Još uvijek ne mogu vjerovati, bile smo prijateljice‘

‘Moja najdublja sućut obitelji. Alesia je bila sjajna žena, veoma marljiva na treninzima‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. ožujak 2024. 16:17

Preminula je Alesia Graf, jedna od najboljih svjetskih boksačica, poznata i pod nadimkom ‘Tigrica‘. Napustila je ovaj svijet u dobi od samo 43 godine, a pozadina njene smrti zasad je nerazjašnjena.

- Još uvijek ne mogu vjerovati. Sjajno smo provodile vrijeme zajedno, dvije žene među muškarcima u boksu. Trenirale smo skupa, smijale se skupa i radile puno toga izvan treninga. Trenirale smo zajedno skoro cijelo desetljeće. Alesia je nosila pojas svjetske prvakinje u ring tijekom mojih borbi, držale smo se zajedno i podržavale jedna drugu. Bile smo prijateljice – izjavila je bivša svjetska prvakinja Regina Halmich za njemački Bild.

Alesia Graf rođena je 14. listopada 1980. u bjeloruskom Gomelu, a u Njemačku je stigla 1999. godine te je nakon udaje uzela prezime Graf. Njemačka državljanka postala je 2009. godine, dok je s boksom krenula 2001.

U početku je sudjelovala u amaterskim natjecanjima, postala je i međunarodna prvakinja Njemačke, a kasnije je razvila uspješnu profesionalnu karijeru.

- Moja najdublja sućut obitelji. Alesia je bila sjajna žena, veoma marljiva na treninzima. Bila je vrlo ambiciozna i jake volje. Uz Reginu Halmich, ona je jedna od naših najboljih boksačica – komentirao je Peter Hanraths, bivši menadžer u klubu Hamburg Universum.

Nakon osvajanja titule GBU svjetske prvakinje, Alesia Graf osvojila je i titulu Svjetske prvakinje po WIBF asocijaciji.

Svoju posljednju borbu kao profesionalna boksačica imala je 19. siječnja 2019. protiv Dankinje Dine Thorslund, te je u njoj poražena.

Linker
25. ožujak 2024 16:18