Petar Krešimir Knežević

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
LOŠE VIJESTI

Šokantan početak Igara za hrvatskog sportaša: Već prvog dana se otrovao hranom, i nije jedini!?

Svi sportaši opravdano imaju velike zamjerke na organizaciju i (ne)kvalitetu smještaja i prehrane u Oranu
Piše: HinaObjavljeno: 26. lipanj 2022. 20:33

Prvog dana natjecanja na Mediteranskim igrama u Oranu trebala su nastupiti dvojica hrvatskih boksača, ali mladi 19-godišnji Petar Krešimir Knežević morao je bez borbe predati meč osmine finala u kategoriji do 75 kilograma zbog teškog trovanja hranom, pa je u ring ušao samo 21-godišnji Noa Ježek koji je u kategoriji do 69kg izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od domaćeg predstavnika Jugurtha Ait-Bekka.

Trojica sudaca (Sirija, Kosovo i Italija) dali su prednost Alžircu u sve tri runde (prva i treća 10-9, a u drugoj rundi 2-1) Talijan je jedini bodovao prednost za Ježeka.

Knežević, član Svetog Donata iz Zadra, morao je bez borbe predati meč Talijanu Salvatoreu Cavallaru, jer se Knežević u Alžiru otrovao hranom, imao teške mučnine i želučane tegobe, izgubio više od četiri kilograma, pa je izbornik Kristijan Hodak odlučio da u takvom stanju nema smisla boksati meč protiv jednog od favorita kategorije.

Problema s trovanjem hranom ima i naša najbolja boksačica Nikolina Ćaćić koja bi u utorak 28. lipnja trebala boksati meč četvrtfinala u kategoriji do 54kg protiv crnogorske prvakinje Bojane Gojković. U našem taboru svi se nadaju da će se Nikolina moći oporaviti do meča.

Svi sportaši opravdano imaju velike zamjerke na organizaciju i (ne)kvalitetu smještaja i prehrane u Oranu, nehigijenske uvjete što je i rezultiralo ovakvim teškim slučajevima trovanja hranom.

U ponedjeljak će nastupiti Damir Plantić u poluteškoj kategoriji do 81kg protiv Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada.Ban i Špoljarić u polufinalu parova u badmintonu

Hrvatski reprezentativci u badmintonu Luka Ban i Filip Špoljarić plasirali su se u polufinale turnira parova na Mediteranskim igrama u Oranu, oni su u četvrtfinalu sa 2-1 (16-21, 21-13, 21-17) svladali Grke Pachalisa Melkidisa i Georgiosa Orfeasa Tsampusiadisa.

ban i Špoljarić će u ponedjeljak u polufinalu igrati protiv domaćih predstavnika Alžiraca Kocelije Juliena Mammerija i Youcera Sabrija Medela.Lizatović i Kamenjašević u ponedjeljak za broncu

Dvojica hrvatskih hrvača, Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kilograma i Antonio Kamenjašević u kategoriji do 77 kilograma, borit će se u ponedjeljak za brončano odličje na Mediteranskim igrama u Oranu.

Lizatović je do polufinala stigao nakon što mu je domaći predstavnik Abdeldjbar Djebbari predao meč, da bi potom izgubio od Turčina Kerema Kamala tušem. Suparnik u borbi za broncu bit će mu Egipćanin Haythem Mahmoud.

Kamenjašević je prvo tušem svladao Sirijca Mohamada Alobeida, ali je potom također tušem izgubio od Alžirca Abda Elkrima Ouakalija. Njegov suparnik u borbi za broncu još nije poznat.

Vjekoslav Luburić u kategoriji do 87 kilograma zaustavljen je već na prvoj prepreci, njega je sa 6-3 svladao Turčin Ali Cengiz.Neuspješan dan karataša

Hrvatski predstavnici u karateu prvoga dana natjecanja na Mediteranskim igrama nisu imali previše uspjeha, od njih četvero jedini koji je ostvario pobjede bio je Enes Garibović u kategoriji do 75 kilograma, ali i on je zaustavljen nadomak medalje.

Garibović je nastup započeo minimalnom 1-0 pobjedom protiv Makedonca Petra Zaborskog da bi u četvrtfinalu "senshuom" svladao Francuza Maximea Lea, no u polufinalu ga je sa 2-0 svladao Egipćanin Abdalla Abdelaziz, da bi u borbi za broncu od Garibovića sa 3-0 bolji bio Talijan Luigi Busa.

Boran Berak izgubio je odmah na startu kategorije do 67kg sa 5-6 od Marokanca Saida Oubaye, Anu Lenard je u 1. kolu kategorije do 61kg sa 2-1 zaustavila Španjolka Maria Espinosa Lopez, dok je Alessandra Hasani imala dvije prilike, ali u oba je slučaja izgubila, na startu od Alžirke Louize Abouriche sa 2-4, a zatim i u repesažu od Talijanke Veronice Brunori sa 1-2.

Linker
24. srpanj 2022 07:04