Oleksandr Usyk

 VLADIMIR ASTAPKOVICH Sputnik Via Afp
NOVI ZAOKRET

Svjetski prvak napustio Ukrajinu, ostavio pušku i krenuo u pripreme za veliki spektakl na Wembleyu!

Prešao je granicu, navodno se nalazi u Poljskoj, a za taj potez dobio je i posebno dopuštenje
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2022. 16:44

Boksački spektakl, taj toliko najavljivani revanš za svjetsku teškašku titulu, ipak bi se trebao održati ovoga ljeta. Iako se ovih dana pričalo o uvođenju meča za privremenu titulu, svjetski prvak Oleksandr Usyk napustio je Ukrajinu kako bi krenuo s pripremama za novi sudar s Anthonyjem Joshuom. Informacije su to do koji su u srijedu došli brojni britanski mediji.

Usyk se, podsjetimo, u početnim trenucima ruske invazije nalazio u Londonu, no odlučio se vratiti kući i pomoći u obrani svoje zemlje. Dugo se nagađalo što bi to moglo značiti za najveći boksački revanš godine. Usyk je čak jednom prilikom odbio i razgovarati o tom meču rekavši kako su mu "domovina i puno puno važniji od pojasa boksačkog prvaka".

image

Usyk (desno)

PAVLO_BAGMUT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

No, čini se kako je došlo do preokreta, Oleksandr je dobio posebno dopuštenje ukrajinskih vlasti koje mu je omogućilo da pređe granicu i uđe u Poljsku.

Prema saznanjima Daily Maila, Usyk bi pripreme mogao odraditi u Oxnardu, gradiću koji se nalazi u blizini Los Angelesa.

Točan datum predviđen za boksački spektakl još nije određen. Najizgledniji je neki vikend u lipnju, ali nije isključen ni srpanj.

Usyk je neporažen u dosadašnjoj boksačkoj karijeri te ima 19 pobjeda iz isto toliko profesionalni mečeva. U onom posljednjem, održanom u rujnu prošle godine, porazio je Britanca Joshuu i tom mu prigodom oduzeo WBA, IBF, WBO i IBO titule.

Linker
25. travanj 2024 12:39