Boksački susret Hrvatske i Italije već je održan u ožujku 2021. godine

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
NOVO GOSTOVANJE

Talijani opet dolaze na Poljud, na programu će biti i međusobna utakmica, i to već sljedećeg mjeseca

Talijanska boksačka reprezentacija već je bila gost Splita, i to prošle godine.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. rujan 2022. 15:02

Hrvatski i Talijanski boksačkI savez dogovorili su zajedničke pripreme nacionalnih izabranih vrsta ove dvije države, u Splitu, od 17.do 23. sljedećeg mjeseca. Štoviše, pretposljednjeg dana zajedničkih priprema predviđen je i sraz Hrvatska - Italija u prostorijama Boksačkog kluba Torcida, na Poljudu.

Talijanske boksače u Split dovodi direktor nacionalnih vrsta Roberto Cammarelle, proslavljeni talijanski olimpijac i jedan od najtrofejnijih europskih boksača. Tijekom boravka u Splitu Roberto Cammarelle održat će 21. listopada predavanje na splitskom Kineziološkom fakultetu u suradnji s prof. dr. sci. Sašom Krstulovićem, članom Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza i članom Stručnog odbora Europskog boksačkog saveza (EUBC).

Podsjetimo, Talijani su bili gosti grada Splita i BK Torcide i u ožujku 2021. godine kada je na Gripama organiziran međudržavni susret, i to u tada bitno nepovoljnijim uvjetima pandemije, a talijanski boksači trenirali su u dvorani BK Torcide na Poljudu. Jednako tako, dosad su već u nekoliko navrata hrvatski boksači i boksačice odlazili na pripreme u talijanski grad Asizi, tamošnji nacionalni boksački kamp. (dba)

Linker
25. travanj 2024 02:31