Boksački klub Torcida

 PRIVATNA ARHIVA
VELIKA NEDJELJA U SPLITU

Torcida ide po naslov: Livaja iz Maksimira dovodi suigrače na proslavu titule prvaka

Klub koji postoji od 2018. godine u konstantnom je rastu, a sad se sprema velika fešta.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. svibanj 2022. 23:09

Za Torcidu naravno znate, Hajdukova je to navijačka vojska koja je srce i duša Majstora s mora. Ali ima i jedna druga Torcida, koja je naravno povezana s ovom na tribinama, ali je iznimno uspješni boksački klub kojeg vodi predsjednik i glavni trener Dražen Burić. U nedjelju, 22. svibnja BK Torcida je domaćin posljednjeg kola Hrvatske boksačke lige, Splićani su vodeći i vjerojatno će osvojiti naslov prvaka.

- Imamo veliku bodovnu prednost, ali nećemo kazati da smo još prvaci, neka se održi i to posljednje kolo pa ćemo slaviti - kaže nam za uvod Burić

Krenuli u ožujku 2021.

Dečki iz Torcide, one Hajdukove s tribine su 2018. godine došli do Dražena Burića, bivšeg boksača, dvostrukog prvaka Hrvatske i predložili mu osnivanje boksačkog kluba.

- Ante Stipetić, moj rođak i kum, istaknuti član Torcide, kazao mi je da bi momci željeli naučiti boksati, da pokrenem klub. Tada sam već 20 godina bio izvan boksa, makar sam bio državni prvak u teškoj i superteškoj kategoriji, reprezentativac u doba Mirka Filipovića, Stipe Drviša... S Filipovićem sam recimo bio na Svjetskom prvenstvu 1997. godine u Budimpešti. Trebali smo dvoranu, sjetio sam se da bi bilo najbolje da je imamo na Poljudu, tako da sad treniramo u dvorani ispod sjeverne tribine. Malo se odužilo, troškovi su bili veliki, Torcida je skupljala sredstva, ali smo na kraju uspjeli.

image

Boksački klub Torcida

PRIVATNA ARHIVA

Prošle godine u ožujku BK Torcida se prvi put pojavila na natjecanju...

- Na prvom natjecanju boksačke lige u Zagrebu imali smo jednog boksača koji nikad nije boksao. Na drugi turnir smo doveli četvoricu, jedan je pobijedio, pa onda šestoricu opet s jednom pobjedom... Nakon ljetne stanke smo za ligu doveli osmoricu, a imali smo sedam pobjeda, pa onda desetoricu dobili šest mečeva, pa onda šestoricu, dobila petorica... Tu smo nakupili puno bodova i eto nas sad pred posljednje kolo na prvom mjestu s velikom prednošću. Konkurencija u klubu je jaka, zato smo se i tako digli, pa smo u kratkom vremenu eto, na pragu osvajanja Hrvatske boksačke lige.

Torcida ima i cure

Zaista, posebni razlog za slavlje taj mladi klub koji se od ove godine, dakle po prvi put natječe i na državnim prvenstvima. Osvojili su prvu medalju za klub u povijesti, i to zlatnu u najtežoj kategoriji, novi kadetski prvak Hrvatske do 90 kg je torcidaš Ivan Mamić. Imaju i prvaka do 16 godina u superteškoj kategoriji Šimu Čerinu, u kategoriji do 91 kilograma je prvak Jan Morović, prvi Torcidin reprezentativac koji je nastupio na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, prvak je i Marko Bartulović koji je prije dva mjeseca preselio u Zagreb, sad boksa za klub Leonardo. Do 52 kilograma je prvakinja Silvija Pavičić... Da, Torcida ima i cure, na svakom treningu je 15 do 20 djevojaka. Ove godine na seniorskom prvenstvu Hrvatske Ivan Vukasović iz Torcide odlično se suprostavio i borio protiv Gabrijela Veočića, europskog prvaka. Odlično se borio i Josip Perković u poluteškoj kategoriji protiv olimpijca Luke Plantića. Ugostila je Torcida na sparinzima reprezentaciju Italije te prošloga ljeta Češke. Desna ruka Dražena Burića je trener Mate Domazet, trener-boksač je Josip Perković, pomažu Ivan Dumančić i Mario Trogrlić. Kondicijski treneri su Ante Bonačić i Duje Poljak.

image

Boksački klub Torcida

PRIVATNA ARHIVA

- Imamo na Poljudu veliku dvoranu s dva ringa, s dvadesetak vreća, svlačionice. Sve smo uspjeli srediti. U super smo odnosima s Hajdukom, mi smo uz Hajduk, oni su uz nas.

Dražen Burić nam je za kraj dao i jednu ekskluzivnu informaciju...

- U nedjelju, na posljednje kolo lige na kojem ćemo vjerujem potvrditi naslov prvaka dolazi nam Marko Livaja, a mislim da bi mogla doći i kompletna momčad Hajduka. Nakon derbija u Maksimiru, eto, dolaze kod nas.

Linker
07. ožujak 2024 04:14