PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
MALA UTJEHA

U Hrvatsku sa zaradom karijere: Evo koliko je Babić dobio za 130 sekundi, a nekad je boksao za 40 dolara

Babić je do sada dobio 11 borbi, od čega prvih 10 nokautom u teškoj kategoriji
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 23. travanj 2023. 00:14

Alen Babić ostao je bez naslova prvaka u poljskom Rzeszowu gdje je poražen protiv domaćeg boksača Lukasza Rozanskog. Još od početka meča Poljak je krenuo ‘‘uraganski‘‘, a Babić se nakon početnih eskivaža u tome nije snašao. Hrvatski boksač nije uspio vraćati udarce, a sudac je nakon nešto manje od dvije minute prekinuo borbu.

Usprkos porazu Babić je zaradio 191.250 dolara, dok je Poljak zbog pobjede dobio 42.500 dolara više.

image
ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia

Možda će se nekimma to učiniti malo, s obzirom da se radi o napadu na svjetsku titulu. ali evo što je Babić podijelio na Instagramu u osmom mjesecu prošle godine, i kako on gleda na večerašnju zaradu.

‘‘Prve novce sam zaradio u Sarajevu na jakom turniru. Za prvo mjesto i tri meča dobio sam 40 maraka (153 kn). Živili. Ja sam uvijek boksao na zavidnoj razini, a ne znam jesam li tijekom cijele amaterske karijere zaradio 2 tisuće eura. Pričam o prihodima iz 8 godina boksanja i cca 90 mečeva.‘‘, napisao je tada Babić na Instagramu.

Babić je do sada dobio 11 borbi, od čega prvih 10 nokautom u teškoj kategoriji, a u posljednjoj je imao nešto više protiv poljskog predstavnika Adama Balskog jednoglasnom odlukom sudaca, pri čemu je osvojio WBC-ov Silver pojas u bridgerweight kategoriji, dok ga je večeras prepustio pretvoriti u naslov svjetskog prvaka.

Linker
14. travanj 2024 15:43