Ilustracija

 MIHAJLO MARICIC/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA
PAD BIVŠEG BOKSAČKOG ASA

U SAD-u uhićeno poznato sportsko lice s ovih prostora! Prokrijumčario je čak 20 tona kokaina?

Uhitili su ga u Miamiju, kada se pokušao ukrcati na let za Zürich. Očito je doznao što mu se sprema
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. studeni 2022. 10:41

Ne takvo davno Goran Gogić (43) bio je odličan profesionalni boksač i to u teškoj kategoriji. Od 2001. do 2012. godine upisao 21 pobjedu u profesionalnih 27 borbi. Sada se Gogić bavi nekim drugim poslovima, ne baš zakonitim, pa je uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama zbog sumnje da je tijekom prethodnih godina prokrijumčario - 20 tona kokaina!?

Gogić je uhićen na aerodromu u Miamiju, kada se pokušao ukrcati na let za Zürich. Očito je doznao što mu se sprema, ali ne dovoljno brzo.

On je, kako se navodi na službenoj stranici Ministarstva pravde SAD-a, optužen za šverc 19.930 kilograma kokaina, čija vrijednost na crnom tržištu iznosi više od milijardu dolara.

Gogić je od svibnja 2018. do srpnja 2019., distribuirao ogromne količine kokaina preko komercijalnih teretnih brodova. Gogić je bio - piše u optužnici - šef operacije i bio je jako povezan s proizvođačima kokaina u Kolumbiji. Puno tog kokaina završilo je u Europi.

Tijekom 2019. američka policija je izvršila tri velike zapljene kokaina - 27. veljače oko 1.437 kilograma sakrivenog na brodu "MSC Carlotta" u luci u New Yorku. Potom 18. ožujka 537 kilograma na brodu "MSC Desiree" u Philadelphiji, te 19. lipnja oko 17.956 kilograma na brodu "MSC Gayane", ponovno u Philadelphiji.

Zapljena tog kokaina, vrijednog preko milijardu dolara, bila je jedna od najvećih u povijesti SAD-a. I sada Gogića optužuju da je kriv za sve. Gogićev advokat Lawrence Hashish je rekao da je njegov klijent nevin.

Linker
24. travanj 2024 12:12