Billy Wagner nije dobro prošao protiv Allijevog unuka

 AL BELLO Afp
MADISON SQUARE GARDEN

Unuk Muhammada Alija ne zna za poraz! Upisao sedmu uzastopnu pobjedu, dvoranom odzvanjalo ‘Ali, Ali‘

Nico Ali Walsh je pobijedio Billyja Wagnera jednoglasnom odlukom sudaca
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2022. 11:14

Nico Ali Walsh (22), unuk Muhammada Alija, ostao je neporažen u svojoj boksačkoj karijeri nakon sedme uzastopne pobjedom u njujorškom Madison Square Gardenu, gdje mu se slavni mu djed borio u nekim od svojih najdojmljivijih mečeva.

Nico Ali Walsh, sada s omjerom 7-0, pobijedio je u srednjoj kategoriji Billyja Wagnera jednoglasnom odlukom sudaca u svojoj prvoj borbi koja se sastojala od šest rundi. Nico Ali Walsh rano je okrvavio Wagnerovo lice, a potom je demonstrirao nešto od djedove vještine, zastajući ne bi li da podigao ruke i ohrabrio skandiranje - "Ali, Ali" dok je već u prvoj rundi imao suparnika na konopcima.

Bila je to dosad ukupno druga borba Nice Alija Walsha u Madison Square Gardenu, gdje se Muhammad Ali borio osam puta. Slavio je u sedam navrata, a jedini poraz ondje nanio mu je 1971. Joe Frazier. No, tri godine kasnije, ponovo u Madison Square Gardene, Ali je uzvratio Frazieru, da bi trilogiju s ovom još jednim legendom iz ringa okončao epskim dvobojem i pobjedom u glavnom filipinskom gradu. Borbom poznatom pod nadimkom "Triler u Manili".

Jasno, daleko je unuk od djeda, ali bilo je zgodno nakon toliko desetljeća čuti kako se Madison ori - "Ali, Ali...".

Linker
25. travanj 2024 06:54