GREGORY SHAMUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
‘VRIJEME JE DA ZABLISTAM‘

Velika prilika ukazala se u posljednji trenutak: Ivana Habazin već ovoga vikenda boksa za svjetski naslov!

‘Uvijek sam spremna‘, jasno je u prvoj reakciji poručila najbolja hrvatska boksačica
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2023. 08:22

Najbolja hrvatska boksačica potpuno je neočekivano dobila priliku već ove subote boksati za svjetsku titulu u super velter kategoriji. Mobitel Ivane Habazin (21-4) zazvonio je nedugo nakon što je svjetska prvakinja Terri Harper (13-1-1) u posljednji trenutak ostala bez svoje suparnice.

Harper je prošlog vikenda trebala braniti svoj WBA pojas, ali je slavna Cecilia Braekhus zbog zdravstvenih problema otkazala njihov okršaj u Dublinu. Društvo iz Matchroom Boxinga, promocije zadužene za organizaciju ovog meča, ekspresno je reagiralo i za Harper osiguralo novi termin (27. svibnja), ali i novu suparnicu. A kada su birali čiji će broj okrenuti, nisu dugo razmišljali i nazvali su Ivanu koja je bez razmišljanja prihvatila novi izazov.

- Borba je dogovorena! U posljednji trenutak? Ne, kao borkinja sam uvijek spremna! Vrijeme je da zablistam - poručila je Ivana preko Instagrama.

Veliki okršaj odvit će se u mančesterskoj AO Areni, a za bivšu svjetsku prvakinju Habazin bit će to prvi meč nakon onog u kojem je prošlog listopada svladala Dianu Prazak. S druge strane, Harper se u ring vraća nakon što je u rujnu ugrabila WBA i IBO titulu porazivši Britanku Hannah Rankin.

Linker
25. travanj 2024 19:24