Lorena Horvat

 SCREENSHOT Screenshot
KADETSKO EP

Veliki uspjeh mlade Hrvatice! Postala europska prvakinja, a ide u osnovnu školu i nema još ni 13 godina

Učenica Osnovne škole Šemovec u Trnovcu Bartolovečkom bila je najmlađa među sudionicima.
Piše: HinaObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 17:05

Hrvatska reprezentativka Lorena Horvat osvojila je naslov europske boksačke prvakinje u teškoj kategoriji do 70 kilograma na kadetskom EP u turskom Erzurumu.

Horvat je u finalu u teškoj, iscrpljujućoj borbi velikim preokretom pobijedila snažnu Ukrajinku Sofiju Novikovu odlukom sudaca sa 4-1.

Naša prvakinja opreznije je ušla u veliki finale, Ukrajinka se bolje kretala i držala distancu i u izjednačenoj rundi suci su dali jednoglasno prednost ukrajinskoj predstavnici sa 5-0. Horvat je energičnije, bez kalkulacija ušla u drugu rundu, pritisnula je i neumorno plasirala udarce, Ukrajinka se morala početi braniti držanjem i naša predstavnica dobila je zasluženo drugu rundu sa 4-1 i najavila rasplet u posljednjoj, trećoj rundi. Hrabra i odlučna Lorena u trećoj nije popuštala u tempu, jurišala je po zlato, Ukrajinka se sve češće spašavala držanjem i nakon nekoliko opomena kažnjena je i javnom opomenom što je na kraju prelomilo meč i dalo prednost našoj reprezentativki.

Trijumf je tim veći što je Horvat, učenica Osnovne škole Šemovec u Trnovcu Bartolovečkom, bila najmlađa među sudionicima, još nije napunila ni 13 godina.

Linker
19. travanj 2024 23:00