Tyson Fury

 Screenshot (youtube)
KAKAV ISTUP PRVAKA

VIDEO: ‘Obojica su sra**, prebio bih i jednog i drugog iste večeri, ovo je jedna od najlošijih borbi...‘

Aktualni teškaški prvak po WBC verziji u svom je stilu prokomentirao veliki okršaj u Jeddahu
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 21. kolovoz 2022. 10:04

Oleksandr Usik i Anthony Joshua ponovno su odmjerili snage, ali ovog puta ne u Londonu nego u Saudijskoj Arabiji. Iako je AJ izgledao značajno bolje nego u prvom meču, 35-godišnji Ukrajinac ga je opet nadboksao i zadržao IBF, IBO, WBA i WBO titule, te ostao neporažen u profesionalnoj karijeri (20-0). Gotovo cijeli boksački svijet naklonio se Usiku, ali Tyson Fury, aktualni prvak teške kategorije boksa po WBC-ovoj verziji, na svom Instagram kritizirao je i njega i Joshuu, kao i cjelokupnu borbu.

"Bit ću iskren, nakon što sam pogledao ovo… Obojica su bili sranje! Ovo je bila jedna od najlošijih borbi za teškaškog prvaka koje sam ikad vidio. Sra**e! Ajmo!“, povikao je Britanac ljudima oko sebe pa dodao: „Prebio bih ih obojicu u istoj večeri. Jeb**o sra**e! Izvadite čekovne knjižice jer „Gypsy King“ je tu da ostane – zauvijek!“

Zanimljivo je da je Fury u svom Instagram storyju označio i boksačkog promotora Franka Warrena kojem je početkom lipnja rekao da će se vratiti u ring ako mu „pokaže novac“. Čini se kako je i sada zapravo najavio mogućnost povratka iz „mirovine“ ukoliko mu se za to dovoljno plati. U nekoliko je navrata licitirao astronomskim iznosima, a posljednje je za Talksport rekao da je cijena njegovog povratka u ring 500 miljuna funti.

Gotovo je sigurno da mu toliko nitko neće platiti, ali realna je mogućnost da dobije manju, ali i dalje vrlo bogatu ponudu koja bi ga natjerala da ponovno zapleše među konopcima. Osim toga, uz financijski aspekt, na umu trebati i onaj sportski, a to je mogućnost ujedinjenja titula. Pobjednik eventualne borbe između Furyja i Usika postao bi apsolutni prvak teške kategorije sa svim pojasevima u svom vlasništvu – a to je posljednji napravio Lennox Lewis 1999. godine.

Linker
18. travanj 2024 00:40