Newfel Outah

 SCREESNHOT
ODMAH PAO NA KOLJENA

Video: Rođak Karima Benzeme najavljivao pravi spektakl, a onda jednim potezom šokirao protivnika i publiku

Kritičari su složni da je okaljao svoju čast, jer ovakav potez nikako ne doliči nijednom profesionalnom sportašu
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2022. 17:01

Piše: Marko Crnjak

Svijet boksa ostao je šokiran potezom Newfela Outaha (36), koji je u Montrealu trebao odmjeriti snage s Kanađaninom Simonom Keanom. Francuski boksač, inače rođak zvijezde Real Madrida Karima Benzeme, najavljivao je pravi spektakl za gledatelje, a onda ih zaprepastio potezom u prvim sekundama meča.

Naime, čim je gong označio početak, Ouatah je kleknuo na koljeno i podigao ruku, signalizirajući tako da predaje borbu i prije prvog udarca. Zbunjena publika samo je utihnula, a ni Kean nije znao kako se ponašati u neviđenoj situaciji. Sudeći po njegovu govoru tijela, Kanađanin je planirao udariti protivnika, koji se očigledno nije htio braniti, ali sudac je shvatio o čemu se radi i prekinuo meč.

Još uvijek nije jasno što je Francuza nagnalo na ovakvo ponašanje protiv boksača s dotadašnjim 21:1 omjerom pobjeda i poraza. Jedini možebitni razlog je taj da ga organizatori navodno nisu osigurali pred meč, pa bi eventualne bolničke troškove Ouatah morao platiti iz svog džepa.

Kritičari su složni da je 36-godišnjak okaljao svoju čast, jer ovakav potez nikako ne doliči nijednom profesionalnom sportašu, pogotovo ne nekome tko je Francusku predstavljao na Olimpijskim igrama (Atena 2008.) prije ulaska u profesionalnu karijeru. Dosad je sakupio 18 pobjeda, a bizarna predaja ujedno mu je i peti poraz i glavno je pitanje tko će se od promotora sada usuditi pozvati Ouataha na bilo kakvu boksačku ceremoniju.

Linker
26. travanj 2024 19:11