FAYEZ NURELDINE Afp
ČUDESAN MEČ

VIDEO: Sudac spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u povijesti boksa

Treba odati priznanje i Britancu koji je izdržao nevjerojatnu kanonadu i niti u jednom trenutku nije pao
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. svibanj 2024. 07:49

Nakon što je podijeljenom sudačkom odlukom nakon 12 rundi noćas svladao Tysona Furyja, Oleksandr Usik postao je apsolutni svjetski prvak u boksu u teškoj kategoriji.

Presudna je pritom bila deveta runda pred čiji kraj je Ukrajinac serijom teških udaraca razbio Engleza koji je ipak nekako ostao na nogama, a mnogi tvrde da ga je zapravo spasio sudac.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

Naime, sudac nije prekidao borbu, ali je devet sekundi prije kraja devete runde, prije samog finalnog udarca koji bi dokrajčio ‘Kralja Cigana‘, uletio između boraca i počeo odbrojavati Furyju. Na kraju je kraj runde spasio Furyja koji je prvi put u karijeri bio na rubu tako teškog nokauta.

POGLEDAJTE KAKO JE FURY IZBJEGAO NOKAUT KARIJERE

Treba ovdje svakako odati priznanje i Britancu koji je izdržao nevjerojatnu kanonadu i niti u jednom trenutku nije pao na pod. Naravno, sve bi možda bilo drugačije da je Usik dobio priliku zadati taj zadnji finalni, udarac. Bio bi to vjerojatno jedan od najvećih nokauta u povijesti boksa, s obzirom na tijek cijelog meča, i činjenicu da se radilo o borbi kojom su nakon četvrt stoljeća ujedinjeni svi pojasevi.

Usikov omjer sad je 22:0, dok je Fury poražen prvi put u 36. borbi u karijeri. Očekuje se da će se revanš održati u listopadu.

Linker
07. rujan 2024 09:52