FAYEZ NURELDINE Afp
PAO KAO POKOŠEN

VIDEO: Zastrašujući nokaut! Pogledajte ‘bombu‘ kojom je Joshua srušio Ngannoua

Eddie Hearn rekao je kako se radi o jednom od najbrutalnijih nokauta kojem je uživo svjedočio
Piše: Fight SiteObjavljeno: 09. ožujak 2024. 07:37

Pet minuta i 38 sekundi, toliko je trajao teškaški obračun između Anthonyja Joshue (28-3-0) i Francisa Ngannou (0-2). Mnogi boksački kritičari i stručnjaci predviđali su pobjedu Joshue, ali rijetki su vjerovali da će Joshua tako brzo završiti svog suparnika.

Da, Joshua je tehnički puno bolji boksač od Ngannoua, ali Ngannou je u meču protiv Tysona Furyja ipak pokazao određeno znanje i vještinu. Također, Ngannou je poznat po ‘‘granitnoj‘‘ bradi i nikada u svojoj profesionalnoj karijeri nije nokautiran, piše Fight Site.

Stipe Miočić pogađao je Ngannoua ‘‘bombama‘‘ u prvom meču, imao ga je blago uzdrmanog, ali nije ga uspijevao poslati u nokdaun. Fury niti u jednom trenutku borbe na deset rundi nije uspio uzdrmati Francisa, ali "AJ" je udarač posebne vrste.

Joshua je u noći s petka na subotu upisao 25. pobjedu nokautom u profesionalnoj karijeri, a prije nego je nokautirao Ngannoua, dvaput ga je slao u nokdaun. Desnica 34-godišnjeg engleskog teškaša zaledila je ‘Predatora‘ u Kingdom Areni u Rijadu.

>>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE <<<

Prva dva nokdauna dobrano su poljuljala Ngannoua, a meč je mogao biti čak i prekinut nakon drugog nokdauna. Vidjelo se kako je Ngannou dezorijentiran i u velikoj opasnosti da pretrpi težak nokaut, a upravo to se i dogodilo nakon što ga je sudac pustio da se vrati u meč.

Blago se Joshua spustio, a zatim je strašnim desnim ‘‘overhandom‘‘ pogodio Ngannoua. Francis je pao kao pokošen, ostao je bez svijesti i nije bilo potrebe za ikakvim brojanjem. Borba je završila istog trenutka, a Ngannou je trebao nekoliko minuta dođe k svijesti.

20 profesionalnih MMA nastupa i dva boksačka meča odradio je Ngannou, borio se sa strašnim udaračima poput Miočića, Alistaira Overeema, Ciryla Ganea, Jairzinha Rozenstruika, Tysona Furyja itd., ali nitko osim Joshue nije ga uspio nokautirati. ‘‘AJ‘‘ ne samo da ga je nokautirao, nego je brutalno ugasio bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije.

Linker
12. ožujak 2024 08:06