Agron Smakići i Anthony Joshua

 PRIVATNI ALBUM
PRIZNANJE ZA HR BOKSAČA

Zagrepčaninu velika uloga u novom pohodu boksačke zvijezde: ‘Postao sam Joshuin glavni sparing partner!‘

Iz Loughborougha će putovati u Wuppertal na svoj meč, a onda s Joshuom otići u Saudijsku Arabiju
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 05. srpanj 2022. 11:42

Nakon što se Jarrel Miller i Fabio Wardley nisu usudili izaći na megdan Agronu Smakićiju, metak će na koncu primiti Fernando Almeida. Kvalitativna razlika između dvojice boksača poprilično je velika, a s obzirom na aktualnu formu hrvatskog teškaša i momentum u kojem se nalazi, pitanje je samo u kojoj će rundi Brazilac pasti.

Smakići je u profesionalnoj karijeri u ring ulazio ukupno 19 puta, pri čemu je upisao 18 pobjeda i isporučio 16 nokauta. U posljednjem meču, koji je održan krajem ožujka, u trećoj je rundi "ugasio" Jamajčanina Lenroyja Thomasa. Bila mu je to najvažnija pobjeda u karijeri koja ga je lansirala na 53. mjesto BoxRecove ljestvici teškaša i otvorila mu put prema boksačkoj eliti.

Iako se u posljednjih mjesec dana govorilo o potencijalnom okršaju s renomiranim protivnicima, na koncu do toga nije došlo jer se nitko od njih nije odvažio stati među konopce s hrvatskim boksačem.

-Trebao sam boksati s Millerom, ali on i njegov trener su odbili. Nakon toga sam dobio od Matchrooma ponudu da boksam protiv Wardleyja, ali i on je odbio borbu. Imam zakazan meč 15. srpnja protiv Brazilca. Protivnik nije nešto, ali bitno nam je da ostanemo u toku i čekamo jače mečeve, rekao je Smakići.

Njegov sljedeći protivnik (9-5) bio je nokautiran u pet od šest posljednjih mečeva. Bez obzira na to, treba ga shvatiti maksimalno ozbiljno i koncentrirano ući u meč budući da je boks jedan od sportova u kojem se greške najskuplje plaćaju. Ne sumnjamo da će 32-godišnji Zagrepčanin biti na visini zadatka, a u tom slučaju – Almeidi se ne piše dobro.

image

Agron Smakići i Anthony Joshua

PRIVATNI ALBUM

Smakići se trenutno nalazi u engleskom u gradu Loughboroughu, gdje ima jednu od ključnih uloga u pripremama Anthonyja Joshue za veliki revanš s Oleksandrom Usikom.

-Odrađujem sparinge s Joshuom. Jako su zadovoljni sa mnom i ja sam mu postao glavni sparing partner, rekao je Smakići na na čijem su se Instagramu posljednjih dana mogle vidjeti brojne zajedničke fotografije s britanskom boksačkom superzvijezdom.

Poznato je da se Joshua priprema u vrhunskim uvjetima i da na raspolaganju ima čitav tim ljudi koji su zaduženi za svaki mogući segment njegovog trenažnog procesa. Dio tog uhodanog sustava opisao je i Smakićijev menadžer Zlatko Maletić koji je trenutno s njim u Engleskoj

- Smješteni smo u hotelu velikog sveučilišnog kampusa. Tu su organizirani smještaj, kuhinja s posebnim kuharima i nutricionistima, tereni za trčanje, fitness dvorana i boksačka dvorana. Imaju organizirane ljude za sve – prijevoz, prehranu, brigu o opremi, terenima i dvoranama...

Smakići će iz Loughborougha putovati u njemački Wuppertal na meč s Almeidom, a onda će zajedno s Joshuom ići u Saudijsku Arabiju na završni dio kampa uoči najveće ovogodišnje boksačke priredbe ("Rage on the Red Sea"), na kojoj će AJ, u borbi večeri, pokušati vratiti WBA, IBF i WBO pojaseve u okršaju s neporaženim Ukrajincem.

Smakićijeva karijera, dakle, definitivno ide uzlaznom putanjom. Između njega i Filipa Hrgovića trenutno je tek desetak mjesta razlike u BoxRecovom teškaškom redoslijedu, što sugerira da bi Hrvatska uskoro mogla imati dva borca u samom vrhu kraljevske divizije boksa.

Linker
19. travanj 2024 21:54