JU-JITSU

Berba medalja u Francuskoj, Hrvatska pomela konkurenciju, Mateo Matteoni i Domagoj Begonja prvaci Europe

Hrvatska osvojila 8 medalja na EP za mlade u Francuskoj, od kojih povijesna prva 2 zlata
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. ožujak 2023. 13:14

U francuskom gradu Verquinu završeno je Europsko prvenstvo u ju-jitsu za mlađe uzraste odnosno do 16., do 18 i do 21 godine. Hrvatska reprezentacija je nastupila u najbrojnijem sastavu dosad, sa 17 mladih boraca u kategoriji newaze, a našu su domovinu predstavljali borci iz gotovo cijele države - od Zagreba, Vinkovaca, Đakova, Pule, Cresa i Kastva. Vrlo kvalitetnom nastupu svjedoči 8 osvojenih medalja, a prvi put od početka rada mlade reprezentacije, imamo i dva europska prvaka!

To su Mateo Matteoni iz Pule koji je osvojio je zlato u uzrastu do 18 godina i kategoriji iznad 81, dok je Domagoj Begonja iz Vinkovaca prvak Europe u uzrastu do 16 ljeta i kategoriji do 73 kg. U finalu je bio, srebro na koncu osvojio Josip Kupina iz Zagreba, do 16 godina i kategorija do 66 kg.

Brončane medalje osvojili su - od djevojaka Rubi Bosnić (do 18 godina i do 63 kg), te Nora Filić iz Vinkovaca, do 16 godina i do 48 kg. Od mladića, bronce oko vrata imaju Zagrepčanin Jakov Matišić (do 18 godina i do 73 kg), pa Teo Vuletić iz Osijeka, do 18 godina i do 81 kg i još jedan Osječanin, Vlado Blažević do 18 ljeta i do 85 kg.

Natjecanje se inače održavalo u 3 discipline - borbe (fighting), duo i newaza jiu jitsu, a nastupilo je ukupno čak 1.177 sportašica i sportaša iz 25 država.

Sljedeće veliko natjecanje za hrvatske reprezentativce biti će u kolovozu u Kazahstanu, kada je na rasporedu Svjetsko prvenstvo za mlađe uzraste, a i sam Hrvatski ju-jitsu savez ima veliki projekt - seniorsko Europsko prvenstvu u Zagrebu, u studenom ove godine.

Linker
24. rujan 2023 09:45