Deron Williams je pobijedio Franka Gorea

 MIKE EHRMANN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Ehrmann/Getty Images/Profimedia
SUDAR SVJETOVA

Bivša zvijezda s tri nastupa na All-Staru pobjedom debitirala u boksu: ‘Nisam jedan od mekanih košarkaša‘

‘Bila je to dobra borba. Moram još dosta toga učiti, a vidjet ću hoću li se opet boriti‘
Piše: S.N.Objavljeno: 19. prosinac 2021. 17:07

NBA liga je fizički jača od NFL-a. Naravno da ova prva rečenica ne odgovara istini s obzirom na sve one 'gromade' koje igraju američki nogomet, ali morali smo je napisati kao sažetak boksačkog meča koji se jučer održao na Floridi. Naime, u ringu su po prvi put u svojim karijerama bili bivši NBA-ovac Deron Williams i bivši NFL-ovac Frank Gore, a podijeljenom odlukom sudaca u međusobnom je obračunu slavio Williams.

"Često se priča o tome kako su NBA igrači mekani i želio sam dokazati da to nije tako. Uvijek sam igrao fizičku košarku. nisam bježao od kontakta i to sam pokazao danas. Želio sam pokazati da ja nisam jedan od mekanih košarkaša", rekao je Williams nakon meča.

Naime, Deron Williams je 2005. godine izabran kao 3. pick na NBA draftu od strane Utah Jazza gdje je igrao do 2011. Nakon toga je nastupao za New Jersey, odnosno Brooklyn te Dallas i Cleveland, a imao je i epizodu u turskom Besiktasu. Upisao je 3 nastupa na All-Star utakmici te je dva puta bio izabran u drugu NBA petorku. Od košarke se oprostio 2017. godine, a od tada trenira borilačke vještine, MMA i boks, a prvu priliku za ulazak u ring imao je jučer.

Za protivnika je Williams imao praktično još boljeg igrača u matičnom sportu. Naime, Frank Gore je 5 puta nastupio na Pro Bowlu, NFL verziji All-Stara, a izabran je u najbolju momčad 'desetih' u NFL ligi. Drži rekord po najvećem broju utakmica u povijesti NFL-a na mjestu running backa, a njegovo se ime nalazi na mnogim mjestima u povijesnim knjigama ovog sporta. On je imao ponudu da i dalje igra u NFL-u, ali se odlučio na boksačku karijeru.

"Bila je to dobra borba, on je dobro boksao večeras. Moram još dosta toga učiti, a vidjet ću hoću li se opet boriti. Doduše, jako dobro sam se zabavio večeras", rekao je Gore.

On je pobijedio u drugoj rundi, ali Williams je odnio pobjede u prvoj i trećoj te došao do ukupnog slavlja. Ukupno je Williams imao 48 uspješnih udaraca, a Gore 39.

Linker
19. travanj 2024 08:55