Nives Radić s trenerom Damirom Lambašom i izbornikom Danijelom Šimundićem

 Foto: Davorin Olivari
NEVIĐENA DOMINACIJA

Briljantan dan Hrvata na Europskom prvenstvu: Osvojili sedam zlatnih medalja i pomeli Srbiju!

U petak u ringu u finalima Hrvatska - Srbija 3:0. U sudarima dvije ponajbolje kickboxing nacije, naši su izdominirali
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2022. 18:33

Hrvatske borkinje i borci su poharali Tursku! Sjajne predstave donijele su Hrvatskoj sedam zlatnih medalja u finalnim borbama. Europskim naslovom okitili su se Nives Radić, Lucija Bilobrk, Ana Bajić, Andrej Kedveš, Roko Doždor i Ivan Bertić na ringu, te Luka Žuljević na tatamiju.

U finalima smo imali tri poraza, Ana Stojanović, Karmela Makelja i Anto Širić ostali su na srebrnim medaljama na ringu, Elizabeta Crnković na tatamiju.

Priča dana svakako je bila ikona europskog i svjetskog kickboxinga, Nives Radić. Ta velika borkinja već se 22 godine bori na velikim natjecanjima i osvaja medalju za medaljom, najviše zlatnih, naravno. Dominirala je jučer u svom stilu, protivnica joj nije mogla baš ništa, trener Damir Lambaša mogao je samo uživati kraj ringa. Na pitanje “je li to možda bila posljednja borba ne velikim natjecanjima”, samo se nasmijala...

- E nije, mislim se boriti još dvije godine. Jako me veseli ovo zlato, ali nisam se još zasitila - kazala je Nives koja je to moramo naglasiti i - majka.

Majstori Doždor i Kedveš

Još jedna europska prvakinja, Lucija Bilobrk je neviđeno simpatična cura iz slitskog Pit Bulla, još jedna ikona ovog sporta. Višetruka svjetska i europska prvakinja jučer je u finalu svladala srpsku borkinju, došla do još jedne uvjerljiive pobjede. Baš kao i članica Mornara, nepobjediva Ana Bajić. Ona je također naslovu svjetske prvakinje pridružila i europski naslov. I pokazala se - pravom damom. Prije nego što će se fotografirati s svojim trenerom Darijom Jurišićem, malo se našminkala.

Kod boraca naši najveći kicboxing majstori Roko Doždor i Andrej Kedveš su došli do europskih naslova, rekli bismo - očekivano. To su top klase, Kedveš već radi i profesionalne mečeve, Roko se također sprema u te vode, vjerojatno ga čeka profi borba u Las Vegasu.

Doždor je u finalu pobijedio srpskog borca, uz navijačko nadglasavanje na tribinama, svjetski prvak je pokazao nedodirljvost.

- Pa mogu kazati da mi je zapravo finalna borba bila najlakša od svih. Imao sam osjećaj da dominiram kroz cijelu borbu - rekao je Doždor

Fenomenalnu borbu odradio je Ivan Bertić, član kluba Škorpion. On je također pobijedio borca iz Srbije, u možda najboljem meču dana. Zlato je znao glasno proslaviti.

- Već sam osvajao medalje, ali ovo mi je najveću uspjeh u karijeri - kazao je Bertić.

Blistao i Luka Žuljević

Dakle, u petak u ringu u finalima Hrvatska - Srbija 3:0. U sudarima borkinja i boraca te dvije ponajbolje kickboxing nacije, naši su izdominirali.

Na tatamiju je pak blistao Luka Žuljević. U svim borbama do zlane medalje je bio toliko suveren da mu se nitui jedan protivnik nije mogao približiti. No to smo također očekivali, Luka je majstor svjetske klase.

- Eto, sretan sam zbog ovog zlata, mislim da sam sve borbe odradio baš onako kako sam trebao - rekao je Luka nakon finala.

Linker
25. travanj 2024 09:41