Vanja Rehak, Lucija Regvat i Edi Višković

NAŠE NAJBOLJE EP

Devet zlata, suze i nezapamćen uspjeh Hrvatske! Trener na koljenima slavio emotivnu pobjedu

Završeno je Europsko prvenstvo, a hrvatski predstavnici opet su briljirali
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. studeni 2022. 20:09

Davorin OLIVARI iz Turske

Posljednji dan Europskog prvenstva u kickboxingu koji se održao u Antalyji, Hrvatskoj je donio još dvije zlatne medalje. Lucija Regvat iz kickboxing kluba Zagreb uzela je europski naslov na tatamiju, dok je Gaj Ćosić, iz još jednog ZG-kluba, Spartan, došao do naslova prvaka Europe u ringu. Posljednji dan bio je, dakle, u znaku - metropole. Nažalost, naša vrhunska borkinja Antonija Zec nije uspjela u finalnoj borbi, poražena je od odlične norveške borkinje.

Jako je bilo emotivno kada je završila borba Lucije Regvat. Njen trener Vanja Rehak pao je na koljena sav u suzama, isto tako je i Lucija plakala kao “kišna godina”. Zašto je bilo toliko suza? Pa zato što je dosada sjajna ZG-borkinja uvijek osvajala uglavnom - druga mjesta. Niti s jednog velikog natjecanja od 2015. godine nije se vratila bez medalje, ali nikada nije stigla do zlata! Sad konačno jest, zasluženo i dominantno.

image

Vanja Rehak, Lucija Regvat i Edi Višković

Gaj Ćosić također je dohvatio svoj najveći uspjeh u karijeri, uzeo je prvo zlato na velikim natjecanjima. Briljirao je Gaj u finalnoj borbi protiv borca iz Srbije. Uvjerljivo je stigao do naslova. Godine rada i truda došle su na naplatu. Možemo kazati da je Ćosić najveće pozitivno iznenađenje hrvatske kickboxing reprezentacije. Bio je u svim borbama uvjerljiv, superioran, dominantan. Od njega se u budućnosti sigurno mogu očekivati novi veliki rezultati, postao je top klasa našeg kickboxinga.

Na kraju prvenstva naši osvajači medalja su se skupno fotografirali, a poručili su da svoje medalje posvećuju Vukovaru i Škabrnji.

Na koncu svega pitali smo jednog od ringovnih izbornika, Danijela Šimundića (drugi je Miljenko Šarac), kako je on vidio nastup naše reprezentacije u Turskoj, kad se radi o borkinjama i borcima u ringu.

- Imali smo 11 finala, a osvojili smo sedam zlatnih medalja. Znači, ostale su nam četiri srebrne medalje na koje smo nadodali još šest brončanih. Dakle, naše borkinje i borci se iz Turske vraćaju sa 17 medalja, a najviše imamo - zlatnih. Naravno da svi skupa moramo biti jako zadovoljni i ponosni na ono što su cure i dečki napravili u Turskoj - kazao je Šimundić.

Naše najbolje EP ikad

Posebno je istakanuo jednu zanimljvost.

- Srbija je velesila u kickboxingu, a u finalnim ogledima sa Srbima imamo omjer 4:0! Sjajne srpske borce u finalima pobijedili su Roko Doždor, Ivan Bertić i Gaj Ćosić, te naša velika borkinja Lucija Bilobrk. Mislim da je ovo najbolji rezulat Hrvatske na europskim prvenstvima koliko ja pamtim - zaključio je Šimundić.

image

Gaj Ćosić

Na tatamiju je također bilo jako dobro, uzeli smo dvije zlatne medalje, na vrh Starog kontinentna popeli su se Lucija Regvat i Luka Žuljević.

- Imamo dva zlata, nekoliko srebrnih i brončanih medalja. Naravno da sam zadovoljan. Ovo Europsko prvenstvo je bilo iznimno jako i kvalitetno. U tatami disciplinama ima nekoliko država koje su su podigle u kvalitativnom smislu, tu mislim na Sloveniju, Njemačku, Bugarsku... Tako da sam zaista jako zadovoljan rezultatom. Naravno, negdje je moglo i bolje, ali ukupno iz Turske se vraćamo s lijepim rezultatima - zaključio je Višković.

Dakle, Hrvatska se s turskog Eura vraća s ukupno devet zlatnih medalja. Europski prvaci su Nives Radić, Lucija Bilobrk, Ana Bajić, Roko Doždor, Andrej Kedveš, Ivan Bertić i Gaj Ćosić u ringu, te Lucija Regvat i Luka Žuljević na tatamiju. Hrvatski kickboxing opet je briljirao.

Linker
12. travanj 2024 02:51